the Karambol – Nakon svega

Rockomotiva
11.08.2023.

Nakon singla “Divan dan”, koji je na svoj osebujan način začinila Septica i kojim su the Karambol najavili novi nosač zvuka, album “Nakon svega” u izdanju Multi Music Media i Croatia Recordsa od danas je u prodaji te na svim streaming servisima.

Tekst: press
Foto: Branko Galičić Bane

Bend the Karambol osnovan je 1979. godine, kroz sastav su prošli brojni glazbenici, a sadašnja postava formirana je od iskusnih glazbenika koji su svoj zanat brusili u nadaleko poznatoj vinkovačkoj školi rocka. Objavili su do sada jedan album, a njihove pjesme našle su se i na više kompilacija. Bend je ostvario i zapaženu suradnju sa Shortyjem u pjesmama “Svirepo i brutalno” i “Ne vjeruj mi“. Iza njih su deseci singlova i spotova objavljenih u vrhunskoj produkciji te mnoštvo odsviranih koncerata na malim i velikim pozornicama.

Album sadrži jedanaest pjesama, među njima četiri već objavljena i zapažena singla, aktualan “Divan dan” u suradnji sa Septicom te šest posve novih pjesama. Album autoski potpisuju članovi benda, a nastao je pod producentskom palicom Branimira Jovanovca Banija.

Uz suradnju sa Septicom, na albumu se nalazi i zajednička pjesma s vinkovačkim kantautorom Darkom Jakušom, poznatim kao Jale. Osim vokalne suradnje, Dubravko Mataković na ovom izdanju potpisuje i likovno oblikovanje dizajna. Bend je odsvirao brojne koncerte i festivale te nastavljaju, u nikad jačem sastavu s prekaljenim glazbenicima koji su prošli školu rock ‘n’ rolla i svirali u većini najznačajnijih vinkovačkih bandova, s istim entuzijazmom kao i na samom početku.

The Karambol čine:

pjevač Vladimir Bakarić, ritam gitarist Miroslav Fuzy, solo gitarist Krešimir Janošić, bubnjar Hrvoje Tuček,

basist Slaven Nuhanović, klavijaturist Mario Dragičević te Petra Marković kao prateći vokal.

Tagovi: ,

Albumi

© Copyright 2015 - 2024 Rockomotiva webzine, Sva prava zadržana | Izrada web sajta: ATEC Technologies
Scroll