Tijan – Pustinja crnog peska

Rockomotiva
19.04.2024.

U periodu od 2015. do 2024. godine pevač i rock kantautor Tijan Popović realizovao je tri albuma. Debi album pod nazivom „Moja tamna strana“ zatim drugi album „Zemlja bez sna“ i sveži, zvanično objavljen 9. aprila ove godine – „Pustinja crnog peska“.

Tekst & foto: promo

Materijal za album „Pustinja crnog peska“ nastao je 2020. godine, a snimljen je u toku 2022. u poznatom studiju „Paradox“ u Smederevu.

Producent i solo gitarista na albumu je stalni Tijanov saradnik Srđan Branković, a ulogu bubnjara preuzeo je, kao i uvek nezamenjivi član benda Marko Milojević.

Orijentisan, kao i pre, na melodični hard’n’heavy Tijan je ostao veran svojim postulatima, u modernijem gitarskom zvuku, tvrđem nego na prethodnim albumima. Tekstualno napredniji i zreliji, realizovao je 10 pesama od kojih se izvaja opening song „Noć kad je mesec pao sa neba“, za koju je objavljen i oficijalni video spot.

Tu je i bonus song, tema koja zatvara album „Where are you“, a predstavlja obradu čuvene sevdalinke „Što te nemaJadranke Stojaković. Na nju je Tijan stavio lični pečat napisavši tekst na engleskom jeziku, pri tom ne menjajući smisao originalnih, Šantićevih stihova. U ovoj pesmi sebe potpisuje i  kao solo gitaristu.

Pesme su nastale u emotivnom sunovratu, simbolično predstavljene kroz radni naslov albuma „Pustinja crnog peska“, koje je autor predstavio tradicionalno tvrdim rifovima (izbegavajući komercijalne momente koji podrazumevaju pevljive refrene) i prepoznatljivim i upečatljivim Tijanovim vokalom.

U najavi su songovi koji će biti postavljeni na Tijanovom oficijalnom Youtube kanalu u formi lyrics videa.

Tagovi: , , ,

Albumi

© Copyright 2015 - 2024 Rockomotiva webzine, Sva prava zadržana | Izrada web sajta: ATEC Technologies
Scroll