Letargija – Ona želi sve

16.11.2023.
Rockomotiva

Letargija je novi bend na sceni, trojka iz okolice Zagreba koja praši beskompromisni rock i pravo su osvježenje u glazbenoj ponudi.

Tekst & foto: press

Pjesma koju predstavljaju, njihov debitantski singl “Ona želi sve” žestoki je alter rock song, ali netipičan, jer iza tutnjave gitara izlazi pamtljiva melodija i upečatljiv tekst u maniri grunge velikana. Njihov prvi singl najbolje odražava put kojim bend namjerava ići, prljavi i neispeglani dinamični rock koji predvodi hrapavi glas Borne, a njihova strast i autentičnost se osjećaju u svakoj noti.

Letargija je sastavljena od tri glazbenika, ovu energičnu i mladu grupa čine Jurica Gospočić na bubnjevima i pratećim vokalima, Filip Pavalić na bas gitari te Borna Pavalić, glavni vokal, gitarist i tekstopisac. Njihova glazba je odraz njihove strasti i nepokolebljive predanosti, a prava snaga njihovog zvuka dolazi iz sirove esencije rock ‘n’ rolla.

Borna Pavalić, pjevač i frontmen sastava o pjesmi kaže:

“Ona želi sve” je zapravo bila napisana u ono, 15 minuta. I to onak, baš bendovska spika. Bili smo zbilja navježbani i imali smo probe, svaki drugi, treći dan. I sve nam je na uši izlazilo. Tak da smo došli na ideju dok smo imali pauzu pa smo jednostavno krenuli. Dobili smo neki aranžman, ja sam uzeo bilježnicu i za jedno 3-4 minuta, u jednoj cigareti našarao tekst. Pjesma nam je jednostavno sjela tak da smo se za dva tri dana opet našli i snimili ju u jednom danu. Čuli smo se s Pepertonom, njima se pjesma dopala, spojili su nas sa Šiljom iz Purple Cat-a i tu smo. Singl izlazi 15. i baš smo veseli. Mislim da je i Šiljo užasno, užasno digao pjesmu. Skužio je totalno oko čega se tu radi i kakav smo mi to štih, i zvukove i sve, prljavo i sirovo kaj smo htjeli na pravim mjestima. Biti će baš iskreni singl bez filtera.

Letargija nastavlja sa snimanjem svog materijala te istovremeno planiraju nastupe širom Hrvatske i regije kojim će promovirati singl i bend, a vrhunac će biti na Peperton live festivalu. U pripremi je i spot za pjesmu koji bi trebao biti gotov do kraja mjeseca na kojem rade umjetnici Margareta Vidmar i Esox Lucius Ido.

Tagovi: ,

Video singlovi

© Copyright 2015 - 2023 Rockomotiva webzine, Sva prava zadržana | Izrada web sajta: ATEC Technologies
Scroll