Nepalac – S njim

19.10.2023.
Rockomotiva

Septembra meseca zrenjaninska grupa Nepalac je izbacila peti video singl za pesmu “S njim”. U planu su dalje koncertne aktivnosti (Pančevo, Novi Sad, Bečej) i privođenje kraju finalnog mixa, produkcije i masteringa snimljenog prvog albuma.

Tekst & foto: press

Nepalac je novi zrenjaninski bend sastavljen od afirmisanih muzičara sa domaće scene, ili ono što bi na zapadu novinari nazvali “superbend”. Ideja o Nepalcu je nastala početkom 2020. godine, a kada je pandemija Covid-19 zaustavila sva muzička dešavanja i vratila sve muzičare kućama na neželjeni odmor i pauzu, došlo je do ubrzane realizacije zamišljenog.

Osnovna ideja je bila stvaranje benda koji će opevati duh novonastalog vremena, pretočiti sopstvene emocije u note, ali i vratiti se nekim zaboravljenim kompozicijama, koje prethodni sastavi nisu bili u stanju da iznesu na pravi način.

“Porođajne muke” benda su bile velike, jer je dosta ljudi prošlo kroz sastav, dok se nije iskristalisala postava sposobna dati kvalitet više kompozicijama dinamičnog autorskog tandema Barać-Kokora.

Bend je u prethodnom periodu stvorio 30-ak kompozicija i izabrao 17, koje su u procesu snimanja već koncipiranog prvog albuma. Olakšavajuće okolnosti bendu predstavljaju kućni muzički studio, koji poseduje gitarista Branislav Kokora i mala filmska laboratorija pod patronažom pevača Nebojše Baraća. Može se reći da Nepalac deluje potpuno u “Do It Yourself” modu, mada je nedavno uspostavljena saradnja sa studiom “GIS-glazbena produkcija Rijeka”, gde je Matej Zec uradio mastering singlova “Trag” i “Kao u stripu da živim“. Pre toga, leta prošle godine, urađena su dva spota, za teme “Beton” i “Jedno mesto“, koje se mogu naći na platformama You Tube i SoundCloud.

Nepalac se predstavio domaćoj, zrenjaninskoj publici avgusta ove godine u okviru “Zrok” festivala, kada su sedamdesetominutnim nastupom pobrali simpatije prisutnih.

Prethodno leto Nepalac je proveo u koncertnim aktivnostima, prezentujući kompletan autorski materijal publici širom Vojvodine. Nastup u Kulturnom Centru Zrenjanina je kompletno snimljen (audio i video) i može se naći na YT kanalu KC ZR-a:

Nepalac su:

Nebojša Barać – vokali, klavijature
Branislav Kokora – gitare
Željko Ćurčić – bas gitara
Nikola Veličković – bubnjevi i perkusije
Siniša Stanojević – gitare

Tagovi: ,

Video singlovi

© Copyright 2015 - 2024 Rockomotiva webzine, Sva prava zadržana | Izrada web sajta: ATEC Technologies
Scroll