Ritam Promjena – Svijet u bojama

04.02.2024.
Rockomotiva

Ritam Promjena bend je koji je nastao od Cronnersa, osnovanih u Rijeci davne 1988. godine. Prvi nastup bio im je Gitarijadi 1989. godine, zatim nezaobilazni Ri Rock na kojem su se pojavljali redovito kao i na Gitarijadi u Rijeci gdje su u svojem drugom nastupu zauzeli 3. mjesto, a nastupili su u Dvorani Mladosti i kao predgrupa grupi Denis & Denis.

Tekst & foto: promo

Nakon tri godine dolazi do promjena u postavi grupe, a autor Srđan Stefančić Prčo, inspiriran pjesmom grupe Fit (koja je izašla na čuvenoj kompilaciji “Rijeka-Paris-Texas“) mijenja naziv benda u Ritam Promjena. Slijede nove pjesme, snimke i koncerti, sada i kao predgrupa Prljavom kazalištu, Crvenoj jabuci i nastupi na grupnim koncertima gdje su uz ostale sudjelovali i Oliver Dragojević, Leteći odred, Parni Valjak.

Srđana Stefančića, idejnog pokretača grupe životni put odveo je u SAD pa u Rusiju i Njemačku, da bi se taj dvadesetak godina dugi put i široki krug završio ponovnim susretom s glazbom u jednom neobaveznog razgovoru s prijateljem, inače autorom i gitaristom jedne od kako kaže „najvećih grupa na ovom prostorima“, grupe Fit – Zorkom Opačićem. Vrlo brzo dogovorena je suradnja u smislu autorskog rada iz koje je upravu u nastanku prvi album ponovo okupljene grupe Ritam Promjena, pod producentskom palicom Zorka Opačića koji je ujedno zaslužan za glazbu, aranžmane i kompletan produkcijski rad.

Srđan je ponovo okupio bend sada pojačan već profiliranim, eminentnim i kvalitetnim glazbenicima, poznatima domaćoj publici:

Bobo (bubnjevi), Robi (bas), Mauro (klavijature) i Goran (gitara).

Prvom pjesmom nakon dugo vremena u eter donose nam svoj u ‘Svijet u bojama’. Srđanom tekst uglazbio je Opačić, što će poznavatelji riječke scene na prvu i prepoznati. Nove materijale opisuju kao „melodični pop-rock zvuk odjeven u ruho gitarističkih aranžmana modernog zvuka i pjevnih melodija te pamtljivih refrena i tekstova“, što već prva ‘Svijet u bojama’ daje naslutiti.

Ponovno okupljena grupa Ritam promjena sa zadovoljstvom će publici predstavljati nove dobre pjesme, kvalitetne nastupe uživo, i s velikom strašću i željom, prenijeti široj publici svoju ljubav prema glazbi koja je oduvijek tinjala, a sada je vrijeme da se razbukta svom energijom i sjajem koji su se akumulirali kroz svo ovo proteklo vrijeme. Uz to, dotaknuti životnim iskustvom i potaknuti na ozbiljan rad pod producentskom palicom Opačića koji je, što nam je čast i veliko zadovoljstvo naglasiti, dio cijelog projekta – kaže Stefančić.

Tagovi: ,

Video singlovi

© Copyright 2015 - 2024 Rockomotiva webzine, Sva prava zadržana | Izrada web sajta: ATEC Technologies
Scroll