Seed Holden – Where is Una?

11.03.2024.
Rockomotiva

Seed Holden poznat je pod nekoliko sinonima; kao hrvatski glazbenik s berlinskom adresom, hrvatski princ melankolije, a čak je prozvan i najboljim hrvatskim kantautorom od nekoliko poznatih glazbenih kritičara.

Tekst: press
Foto: Sara Khosrawi

Ovaj valpovački mladi kantautor djeluje već nekoliko godina, a najprepoznatljiviji je po svojim indie folk interpretacijama, koje krase i novi singl “Where is Una?”.

Pjesma ‘Where is Una?’ nastala je jedne hladne i kišne jesenje noći u nekom stanu u četvrti Mitte, Berlin. Taj dan sam se probudio sa čudnom boli u prsima koja nikako nije jenjavala. I tek navečer, prije nego što su me slatka iskušenja ludog Berlina izvukla na ulicu, sjeo sam za stol i, gledajući kako vjetar vani sumanuto baca kišu na sve strane, napisao pjesmu u nekoliko minuta. Kako je pjesma iscurila tako je i sama bol nestala, izjavio je Seed o nastanku pjesme.

“Where is Una?” je pjesma koju osim Seedovog baršunastog baritona krasi i nekoliko instrumenata: gitara (Seed Golden), mandolina (Bojan Petovari), klavir (Cobi), električna gitara (Dino Lujo), violina (Denise Dombeowski), bubnjevi (Luka Ižaković), bas (Matej Vidranski) te Johanna Dupke kao prateći vokal.

“Where is Una?” je pjesma o nedostajanju, samoći i prisjećanju na stare ljubavi. Nije prvi put da nam Seed predstavlja laganu, kantautorsku pjesmu. Dosad nam je poznat po svom albumu “Soldier on” te singlovima “Meet me in Cardiff“, “My everything is yours” i “Wide world“.

Upečatljiv je ne samo po samostalnom pisanju i pjevanju već i sviranju gitare i usne harmonike. Seed Holden, poznat i kao Ljudevit Ivić, na našu scenu donosi zanimljiv inovativni dašak nota, a ni s ovom pjesmom nije drugačije.

Tagovi: ,

Video singlovi

© Copyright 2015 - 2024 Rockomotiva webzine, Sva prava zadržana | Izrada web sajta: ATEC Technologies
Scroll