Them Moose Rush – T-Jay

04.05.2023.
Rockomotiva

Bjelovarski progresivni rock bend Them Moose Rush predstavlja novi singl „T-Jay” i njemu pripadajući videospot koji najavljuje izlazak njihovog novog studijskog albuma krajem godine.

Tekst & foto: promo

Novi singl „T-Jay” udaljuje se od ustaljenih okvira rocka, tekst bogat prenesenim značenjima interpretiran je snažnim vokalom kroz obruč psihodelije te je obgrljen žestokom ritam sekcijom i bogatim zvukom gitare u maniri prog rocka. Prati ga videospot inspiriran videoigrama s utrkama koji smješta članove benda u utrku života u kojoj ništa nije onako kako se na prvu čini, a strpljenje donosi neočekivanu pobjedu.

Za video je kompletno zaslužan naš bubnjar Marinko koji je sve režirao i animirao, a do ideje smo došli klasičnim TMR brainstormingom, gdje nas je muzika asocirala na utrku, riff pattern na trubljenje i blicanje u vožnji i od toga je sve krenulo… – objašnjava pjevač i gitarist benda, Nikola Runjavec.

Glazbu, tekst i aranžman potpisuje bend, Branimir Kuruc je zaslužan za mix, master potpisuje Leonard Klaić, a Vedran Marinko Komlen autor je kreativnog videospota.

Singl „T-Jay” dostupan je putem YouTube kanala benda, na njihovom Bandcampu te na svim streaming servisima.

Them Moose Rush iza sebe imaju prvijenac „To Future Miss Sunshine” (2013.), dva EP-a – „Three π One” (2014.) i „Three π Two” (2015.), a prije hvaljenog albuma „Dancing Maze” (2020.) za Dostavu Zvuka / Dirty Old Label izašao im je i jednako uspješan „Don’t Pick Your Noise” (2018.). Značajne pohvale bend je dobio i od strane mnogih svjetskih utjecajnih magazina i portala kao što su Prog, Metal Hammer, Metal Injection, Everything is Noise itd. Tijekom proteklih godina intenzivno su nastupali u Velikoj Britaniji i po čitavoj Europi (Berlin, London, Dublin, Köln, München, Prag itd.), a trenutno privode kraju rad na novom albumu koji će biti objavljen krajem godine.

Them Moose Rush su Nikola Runjavec (gitara, vokal), Vedran Marinko Komlen (bubnjevi) i Branimir Kuruc (bas).

Tagovi: ,

Video singlovi

© Copyright 2015 - 2023 Rockomotiva webzine, Sva prava zadržana | Izrada web sajta: ATEC Technologies
Scroll