Adastra – Tajni prolaz

Rockomotiva
24.09.2023.

Zagrebački bend Adastra počastio je svoju publiku dugoočekivanim petim albumom “Tajni prolaz” koji je od danas dostupan na svim streaming platformama.

Tekst & foto: press

Na petom albumu “Tajni prolaz” nalazi se 12 novih ljubavnih, rock pjesama te jedna angažirana pjesma “Tanki zid” posvećena podizanju svijesti o problemu nasilja nad ženama, koja je napisana u suradnji s autorom Zoranom Brajevićem (autor pjesme “Vjerujem u anđele” koju je otpjevao Oliver Dragojević). Adastra je također usred pripreme spota za pjesmu “Ona pored mene“, koja se nalazi na novom albumu.

Bend je osnovan 2005. godine, a na njihovom debitantskom albumu, koji je objavila Croatia Records u lipnju 2007. našao se singl “Nabujala rijeka” koji se brzo vinuo na vrhove top ljestvica hrvatskih radio i televizijskih postaja. Adastrino glazbeno putovanje uključuje otvaranje za britanski rock sastav Muse pred više od 9.000 obožavatelja u Zagrebu. Njihova pjesma “Nabujala rijeka” stigla je čak do Los Angelesa, gdje se našla na kompilaciji Radio Expressa uz međunarodne zvijezde poput Jay-Z-ja i Katy Perry.

Trenutnu postavu Adastre čine Jeronim Jerko Szabolcs Marić (pjevač, gitarist, tekstopisac, producent i redatelj), Armando Filipi (bas gitara), Vladimir Jevicki (gitare) i Dinko Lupis (bubnjar, prateći vokal).

Tagovi: ,

Albumi

© Copyright 2015 - 2023 Rockomotiva webzine, Sva prava zadržana | Izrada web sajta: ATEC Technologies
Scroll