Ivan St Rizinger

Glavni urednik

Rođen 16. avgust 1967. u Kruševcu.

Završio Višu novinarsku školu Jugoslovenskog instituta za novinarstvo.

Od 1990. godine muzički saradnik Radio Kruševca i novinar nedeljnika “Pobeda“. Od 1990. do 1995. piše i za RTV Reviju u kojoj je objavio preko 100 intervjua i prikaza najznačajnijih srpskih rok grupa.

Na Radio Kruševcu radio preko 20 različitih autorskih emisija od kojih su najznačajnije “Alter Rock Ego” (više od 700 četvorosatnih emisija o novoj ex YU rock sceni) i “Glavni Rock Potok” (preko 200 emisija o svetskim aktuelnim izdanjima). Autor i dva “Alter Rock Ego Festivala” (1993. i 1997. godine).

U Reviji “Pobeda” punih 10 godina objavljivao, svake nedelje, intervjue sa poznatim rock imenima u rubrici “Licem u lice“, od 1990. do 2001.

Od 1991. prvi reporter Televizije Kruševac, kasnije i autor serijala “Rock Radijator“, “Rockovnik” i „Rock Restart“.

Objavio tri zbirke poezije “Navlačenje” (1994, Bagdala), “Rasterman” (2005, Kreativna radionica) i “Plavokoza zmija” (2006, Kreativna radionica).

Od 1992. do 1994. pisao za “Vreme zabave“, poznat po serijalu “Dobri bendovi Vojvodine“.

Selektor “Župinog rock maratona” iz 1994., najvećeg i najpotpunijeg festivala koji je tokom ’90-tih održan u Srbiji i na kome je za 12 sati sviralo 50-tak najznačajnijih bluz i rock imena tog vremena.

U periodu od 1994. do 1996. bio je muzički urednik beogradske izdavačke kuće “Take It Or Leave It Records“.

Od 1995. do 2000. frontmen i tekstopisac alternativnog rock benda Le Svraka Bizarre sa kojim je snimio dva albuma – “Planeta Somanija – II svet” (1997, Music Yuser) i “Rusalje” (2000, ST).

Zastupljen u enciklopedijama “Ko je ko u Srbiji” kao rok novinar 1996/1997., kao i u knjigama Duška Antonića i Danila Štrpca “Yu 100, Najbolji Albumi YU Rok i Pop Muzike” (1997.) i “Top press” Dragutina Karla Minića (1998.).

Pisao za niški “Pressing”, “Magazin plus”, “Identitet”, “Yu rock magazin”, “Pop rock”.
Od 2002. do 2010. izvršni urednik kruševačkog nedeljnika “Grad“, kao i magazina “Sex Shock“, “Bumerang” i “Fenomeni“.

Od 2012. do 2013. glavni i odgovorni urednik regionalne Radio televizije Kruševac. Godine 2020. objavio autobiografski roman “Jugosloven K.”.

Veselin Veselinović

Odgovorni urednik

Srpski diskograf
Rođen 15.01.1967. u Beogradu.

Programski koordinator, zamenik direktora i direktor u izdavačkoj kući Take it or leave it records od 1996. godine.

Završio Srednju mašinsku školu u Beogradu. Studirao mašinstvo u Beogradu.

Radio u Večernjim Novostima od 1994- 2004.

Od 1996. u Take it or leave it records radi kao programski koordinator izdanja, zamenik direktora, a od 2021. godine direktor u Take it or leave it records.

U Take it or leave it records pokrenuo Publishing TIOLI čime se Take it or leave it records uspešno bavi od 2018 godine.

Posle smrti osnivača Saše Gočanina, preuzeo mesto direktora Take it or leave it records i sigurnom rukom vodi brand Take it or leave it kao Legat pokojnog Saše, pionira srpske diskografije:Nastaviću tamo gde je Saša stao i neću dozvoliti nikom da ni po koju cenu ugrozi njegov legat, koji je već postao deo savremene srpske istorije, a ne samo moderne srpske muzičke industrije, čiji je on bio pionir.

Goran Šobić Sirano

Izvršni urednik

Muzičar, pesnik, aktivista, radio voditelj, menadžer…

Vođa i autor pesama grupe Zid Mortal iz Beograda. Ime grupe predstavlja zid koji nas podseća da je život ograničen i samim tim i vredan. Objavljuju prvi album pod nazivom “Iskon” za izdavačku kuću ITMM 2001. godine, drugi album pod nazivom „Svemir i ljudska glupost“ objavljuju 2005. godine za izdavačku kuću „One records“ a treći album pod nazivom „Monopol i riziko“ objavljuju 2018. godine za izdavačku kuću “Take it or leave it”.

Kao pesnik je objavio tri knjige, prvu zbirku pesama pod nazivom „Ovde ko uđe ne izlazi živ“ 2006. Godine, zatim piše i poetski roman pod nazivom „Berger je kriv“ koji je objavljen 2009. godine i posvećena je liku Bergera iz filma „Kosa“. Dok tražimo krivca i uvek u drugom Sirano je Bergera okrivio za nešto dobro – za svoje stvaralaštvo. Knjiga je promovisana u velikoj Sali SKC-a. Na promociji su učestvovali Bora Đorđević, Aca Seltik, Woodoo Popeye, Dragan Novičić, Inspektor Blaža, Miki Perić, Dejan Drvenica, Predrag Mitrović i Katarina Popović koji su čitali odabrane stihove. Nastavak svog poetskog delovanja Sirano upotpunjuje objavom treće knjige pesama pod nazivom „Šamar“ 2020. godine. Šamar može biti koristan, bilo kao vaspitna mera ili radi osvešćivanja.

Osnivač je i predsednik Asocijacije za očuvanje i unapređenje rock’n’roll kulture “Neki rok” davne 2001. godine. Naziv udruženja, osim nedefinisane vrste rock’n’roll-a, predstavlja i nedefinisan vremenski rok, tačnije život. Promovisali su rad mnogih udruženje koja se zalažu za kvalitetniji život.Sa udruženjem je učestvovao u žiriju na mnogim demo festivalima (Rok masters 202, Holiday 2001, U pravu si!, BDFL…), promovisao je nekoliko humanitarnih akcija (Igraj za život-Droga NE!, Za život bez oružja, BuNT, Parkovi za decu, ASTRA, Jazas, Orca, Trojka iz bloka) i organizovao je nekoliko koncerata koji su promovisali domaće autorske bendove. Portal www.nekirok.com je najstariji rock portal u Srbiji.

Pseudonim Sirano, po najlepšoj priči o ljubavi, koristi od 2002. godine kada je počeo da uređuje i vodi radio emisiju noćnog programa na talasima ekološkog radija Bandini pod nazivom “Džiterbag”, koja je imala 98 emitovanja, na temu ljubavi, u dve godine emitovanja.

Menadžerskim radom je počeo kada je osnovao svoj bend pa se tim poslom bavio sa raznim izvođačima. Tokom 2012. godine postaje menadžer grupe FEUD, njihovi spotovi za pesme „Milion milja“, „Vlast“, „Televizija“ i „Tajkun“ dobili su nagrade za spot godine 2012. i 2013. Nakon prestanka rada grupe FEUD nastavlja menadžersku karijeru vodeći rege grupu ZAA iz Kruševca. Trenutno je menadžer pank grupe Crveni vetar u kojoj gitaru svira Marko Vidojković.

Redakcija

© Copyright 2015 - 2023 Rockomotiva webzine, Sva prava zadržana | Izrada web sajta: ATEC Technologies
Scroll