Amnasti – It Took Me So Long

Rockomotiva
26.04.2024.

Amnasti, duo koji čine Ana Ćurčin i Marko Nastić, predstavlja upravo objavljeni debitantski album “It Took Me So Long”.

Tekst: promo

Foto: Nebojša Babić

Projekt je krenuo sasvim spontano i neočekivano. Čuo sam Anu na njenom koncertu i pozvao je da mi gostuje na jednoj pjesmi, a ubrzo se pojavila i opcija da se ta pjesma nađe na izdanju remiksa kojeg je trebao napraviti Matthew Herbert. Na našu žalost to se nije dogodilo, ali nas je zajednički rad u studiju približio, svidjelo nam se kako to zvuči, pa smo nastavili s jammanjem. Kako je vrijeme odmicalo i kako je nastajalo sve više novih pjesama, sve je dobivalo konkretniju formu. Mislim da nam je bilo zanimljivo i izazovno da izađemo iz zone komfora i da istražujemo nove zvukovekaže Marko Nastić.

It Took Me So Long” je atipična kolekcija pjesama (drugačije) elektronske glazbe, a layeri zvukova, šumova, bitova i ambijentalnih tepiha preko kojih Ana pjeva o ljubavi, samoći, obitelji, donošenju odluka i odrastanju podjednako se oslanjanju na osamdesete i devedesete, ali i početak dvijetisućitih godina u svojoj strukturi, uz brojna zanimljiva aranžmanska rješenja i improvizacije. Na albumu se nalazi osam pjesama, a osim najavnog singla tu su “Protect Me“, “We Said Everything Else“, “Wait“, “Darling“, “Smiling“, “Let’s Go Out” i “Submit“.

Ako zaronim u svoju digitalnu arhivu, radni fileovi pojavljuju se još davne 2016. godine, kada smo (nešto sasvim malo mlađi) Marko i ja spontano sjeli i krenuli razmjenjivati ideje i skice pjesama. Iako tempo rada nije baš bio od pomoći, te pjesme su prošle jedan pristojan period života s nama i sazrijevale kroz vrijeme. Da je ovaj album bio spreman 2017. sigurno ne bi bio baš ovakav, tako da je nesvjesno čekao ovaj trenutak da dobije svoj finalni oblik. Za mene je rad s Markom potpuni izlazak iz “zone komfora” i u smislu načina rada na pjesmama i generalno u muzičkom smislu. Ovo je za mene bilo uzbudljivo polje eksperimentiranja i nekog otvaranja, da sa sasvim drugačijim pristupom radu stvorimo pjesme, emocije i priče unutar potpuno drugačijeg izraza, objašnjava genezu Amnasti pjesama Ana Ćurčin.

Uz Anu i Marka, Denis Beganović (klavijature i bas) dao je veliki doprinos u stvaranju groova i atmosfere, Vasil Hadžimanov je koautor mistične pjesme “Wait” na kojoj je svirao klavir, moćna “Darling” mogla bi biti idealna pjesma za drugi singl, a “Smiling” je i prije izlaska albuma postala favorit brojnih kolega i prijatelja koji su imali priliku čuti pjesme dok su nastajale. Slika na naslovnoj strani albuma djelo je Mihaela Milunovića, a dizajn omota napravio je Bratislav Milenković.

Album je dostupan na svim digitalnim platformama (https://album.link/nkzckhxmz558m), YouTubeu (https://www.youtube.com/watch?v=zmzFeF4HKwY) i Bandcampu (https://pdvrecords.bandcamp.com/album/it-took-me-so-long), kao i limitirana verzija na vinilu (zajedničko Pop Depresija i PDV izdanje).

Ana i Marko planiraju beogradsku promociju albuma već u svibnju, nakon toga slijedi predstavljanje u Zagrebu i drugim gradovima u regiji.

 

Tagovi: , , ,

Albumi

© Copyright 2015 - 2024 Rockomotiva webzine, Sva prava zadržana | Izrada web sajta: ATEC Technologies
Scroll