Bagremov Med – Paraliza sna

Rockomotiva
29.12.2023.

Bagremov Med je autorski sastav iz Beograda koji čine bubnjar Nemanja Terić, gitarista i prateći vokal Bojan Ristić i basista i glavni vokal Strahinja Popović – koji predstavljaju svoj debi album, kao i nastup u Elektropioniru.

Tekst & foto: promo

Bend je duži niz godina predstavljao sebe u drugoj postavi, kao i pod drugim imenom, da bi se nakon jednog nastupa u Pirotu 2019. godine vratio u Beograd kao Bagremov Med. Karakteristično za zvuk ovog benda je to što istražuje sve aspekte rok muzike iz perioda šezdesetih, sedamdesetih i osamdesetih godina prošlog veka.

Na sedmom Bunt rok festivalu osvojili su drugo mesto, a iste godine zasvirali su i na mnogim festi-valima među kojima su se našli Beer Fest, Zaječarska gitarijada, Malom, kao i mnogi drugi. Gradeći svoju autentičnost, bend je nekoliko godina skupljao i radio na materijalu koji se našao na njihovom prvencu. U saradnji sa izdavačkom kućom Kontra, ovo nadolazeće izdanje ima za ideju predstavljanje članova kroz 11 pesama, snimanih uživo u studiju Digimedia, dok su samo određene numere obogaćene naknadno snimljenim instrumentima. Zaslužni za miks, master i produkciju su Marko Mitrović i Aleksa Račić, dok je vizuelna rešenja za omot radio Marko Marković.

Doživeli smo paralizu sna, ali nismo razmišljali o pesmi u tom momentu. Paraliza sna je pakao, ali samo treba otvoriti oči, što je neki put najteže. To je horor pesma, iako zaobilazimo metal koji je glavni predstavnik ovog žanra i stvaramo pod uticajem rok muzike iz šezdesetih, sedamdesetih i osamdesetih. Danas se teži ka čistom i isproduciranom zvuku koji je previše sterilan, a mi jurimo prirodniji, sirov zvuk, kao onaj sa ploče u kome se oseća ljudski faktor – izjavili su o albumu članovi benda Bagremov Med.

Bagremov Med se u stvaranju muzike ne vodi jednom temom, iako je ljubav nešto što se provlači kroz sve pesme. Pesme “Paraliza Sna” i “Mali Čovek” su pesme koje se bave temom individue u današnjem društvu i njegovoj ulozi.

Bagremov Med će svirati koncert u Elektropioniru u subotu 18. Novembra, a karte u pretprodaji mogu se uzeti u samom Elektropioniru po ceni od 500 RSD, a na dan događaja od 800 RSD.

Tagovi: ,

Albumi

© Copyright 2015 - 2024 Rockomotiva webzine, Sva prava zadržana | Izrada web sajta: ATEC Technologies
Scroll