Deafness by Noise – Dial »N« For Noize

Rockomotiva
24.04.2023.

Samoborske hardcore legende Deafness by Noise su ovu nedjelju digitalno objavili novo studijsko izdanje. Albumom “Dial »N« for Noize” Deafness by Noise obilježit će tri desetljeća postojanja, stvaranja i mijenjanja domaće hardcore punk scene.

Tekst / foto: promo

U karijeri do sada su održali više od 1.000 koncerata, 15 samostalnih europskih turneja i turneja s legendama kao što su Suicidal Tendencies, Biohazard, Sick Of It All, Madball, D.R.I., Slapshot i H2O.

Izlazak albuma “Dial »N« for Noize” popraćeno je novim žestokim hardcore singlom “Zero the Clock” i njegovim pratećim videom.

Za glazbu i tekst singla “Zero the Clock” zaslužni su Hrvoje Krmpotić Krmpa i Marko Brekalo Rodjo, gitare su svirali Rodjo, Beli i Hevi, bas Lo, a bubanj Medo. Vokali u pjesmi su Krmpa i Ervin Baučić, a prateći vokali Ervin Baučić, Rodjo, Lo, Kovach, Smud, Chris Ian and Filip Horsh. Pjesmu je miksao Tue Madsen, masterirao Paul Logus, a za video je bio odgovoran Doringo (Doringo Production).

Album je sniman u pandemijskim uvjetima tijekom 2020. i 2021. godine, s vrhunskim producentima (Andy Classen, Bojan Pahljina i Bernard Mihalić) u najpoznatijim studijima u EU-u (RSL Novo Mesto, Stage 1 studio Kassel, Studio Podmornica). Album je miksao poznati danski producent Tue Madsen (Meshuggah, Sick of It All, Ektomorf, Madball, Suicide Silence) krajem 2021., a završni mastering 2022. je odradio the master of the dark arts, legendarni Paul Logus (Pantera, Clutch, Limp Bizkit, Public Enemy, Stone Sour, Puff Daddy). Za naslovnicu albuma zaslužan je Boris Kuk i BoŽeSaČuvaJ.

Novi studijski album, u izdanju PDV-a, dostupan je na svim streaming platformama, a također će biti dostupan i na vinilu, koji prije ljeta stiže do nas.

Na izdanju se nalazi 12 pjesama, popraćenih raznovrsnim gostima iz svih žanrova glazbe, od opernog pjevača Ervina Baučića, indie rock pjevača Scottyja Perryja iz UK, Evana Mcllelana iz Australije, Krisa i Shimeka iz House of Pablo kolektiva, do nama najpoznatijih Dubioze Kolektiv.

Kako bilo, ovaj album neće nikoga ostaviti ravnodušnim jer je koncipiran da iz pjesme u pjesmu, žanrovski vodi kroz svojevrsno odrastanje samog banda iz dekade u dekadu, od sirovog punk rock stila 70-tih, rock’n’rolla, do hardcore trash metala 90-tih, s odlično koncipiranim gostima, trenutno aktualnih glazbenih smjerova svjetske glazbe.

Tagovi:

Albumi

© Copyright 2015 - 2023 Rockomotiva webzine, Sva prava zadržana | Izrada web sajta: ATEC Technologies
Scroll