Dimitrije Dimitrijević – Leđa Mala

Rockomotiva
04.12.2023.

Dimitrije Dimitrijević objavio je drugi solo album „Leđa Mala“(Menart Hrvatska), a najavljuje ga singlom i spotom „Vrt“. Album je za sada dostupan digitalno a uskoro izlazi i na vinulu.

Tekst: promo

Foto: Marina Uzelac

Vrt je pesma nastala pod muzičkim uticajima britanske škole, lažno linearnim narativom kome je cilj da obično pretvori u neobično, anticipacijom katastrofe u drhtavom i razdražljivom ambijentu, kaže autor Dimitrije Simović. Teme koje se provlače kroz pesmu su porodica prolaznost, rađanje, umiranje, jednostavno bivstvovanje, nežnost i konačno – vrtlarstvo.

Ja sam tu svašta nešto odsvirao, otpevao i nacrtao a od nacrtanog je Sara Renar složila spot.

Što se tiče albuma “Leđa mala“, on je zaista drugačiji od prethodnika, albuma “Čar-pitanja“. Ipak postoji nekakva nit koja ih drži zajedno. Teme koje album obrađuje su: rat, ljubav, ljudskost, mamurluk, nostalgija… Što se zvuka tiče, apsolutno je neuhvatljiv.

Na albumu su, uz Dimitrija, svirali: Sara Ercegović – bubanj, Leo Beslać – gitare i bas, Sara Renar – sinteve i vokal, Vedran Peternel je svirao sinteve i kreirao ambijente kao i sam zvuk ploče, odnosno bio u ulozi producenta i čoveka koji je miksao. Masterovao ga je Miroslav Piškulić.

Album je sniman u “Mushroom” studiju Danijela Drakulića, u studiju Vedrana Peternela, u studiju “Tehnodrom Ozeblin” Lea Beslaća i u Nišu u studiju Nenada Tasića. Dizajn omota je radio Dejan Kršić. Fotografije koje se nalaze na omotu, snimila je banjalučka umetnica Tajana Dedić Starović Ostić.

Album slušamo i na digitalnm servisima OVDE.

Tagovi: ,

Albumi

© Copyright 2015 - 2024 Rockomotiva webzine, Sva prava zadržana | Izrada web sajta: ATEC Technologies
Scroll