Dolores – Šta te radi

Rockomotiva
01.11.2023.

Nezavisna kuća koja nas je poslednjih godina znala vrlo prijatno iznenaditi zanimljivim novim naslovima više manje zauvijek upravo je objavila dugoočekivani debitantski album prvenac “Šta te radi” beogradskog ženskog pop dua Dolores.

Tekst & foto: press

Materijal za album nastaje unatrag godinu i nešto malo više dana, dok su pjesme snimane i završavane jedna po jedna pa su tako određene objavljene kao singovi. Uz prethodno objavljenih pet singlova, album donosi i pet do sada neobjavljenih pjesama.

Osim na njihovom YouTube kanalu, album je dostupan na službenoj bandcamp stranici po principu “plati koliko želiš”, kao i na svim streaming servisima.

Dolores je ženski pop duo koji čine Ana Srećković i Marija Vukčević, filologinje po struci, muzičarke iz strasti. Projekt nastaje u prvoj polovini 2020. godine, kao sredstvo kreativnog izražavanja u toku pandemijskih i restriktivnih mjera. Svoj definiran i konačan oblik poprima kroz suradnju s Petrom Wagnerom, poznatijim kao Fantom. Wagner prepoznaje muzički izraz ovog autorskog dua te im na samom startu pomaže svojim produkcijskim umijećem.

Malo po malo, pjesmu po pjesmu, Dolores nastavlja stvarati i rasti te ubrzo stasa pa tako Srećković i Vukčević preuzimaju kormilo u vlastite ruke i završavaju pjesme u vlastitom aranžmanu i produkciji. Inspiraciju za svoju muziku Dolores pronalazi u novom valu, u bendovima osamdesetih i devedesetih godina prošlog stoljeća, ali i u muzici suvremenih alternativnih sastava iz zemalja bivše Jugoslavije. U svojim pjesmama, Dolores se posvećuje temama svakodnevice, baveći se pretežno stvarnim problemima i osjećajima zamišljenih likova.

Naziv projekta aludira na španjolsku revolucionarku Dolores Ibárruri, poznatiju kao La Pasionaria, kao i na irsku muzičarku Dolores O’Riordan. Uz to što predstavlja omaž ženskoj snazi, Dolores je također podsjetnik na filološku pozadinu koju ove dve autorice dijele.

Njihov debitantski album “Šta te radi”, naslovljen kao i debitantski singl, predstavlja kolekciju priča o traganjima za odgovorima, o propuštenim prilikama i neizvjesnosti nepoznatog, o upornosti, tvrdoglavosti, očekivanjima, o radu na sebi, mentalnom zdravlju, te općenito o svemu što život donosi.

Tagovi: ,

Albumi

© Copyright 2015 - 2024 Rockomotiva webzine, Sva prava zadržana | Izrada web sajta: ATEC Technologies
Scroll