Ego – Mechanisms

Rockomotiva
13.07.2024.

Niški alt-rock bend Ego objavio je digitalno izdanje albuma “Mechanisms” za diskografsku kuću Multimedia Music. Izlazak albuma ispratio je i video spot za pesmu “Butterfly Effect”.

Tekst: press
Foto: Nemanja Lazić

Bend Ego iz Niša objavio je svoj dugoočekivani debi album “Mechanisms” kao digitalno izdanje za diskografsku kuću Multimedia Music.

Srž albuma je svojevrsna samoanaliza pojedinca, kao potraga za sopstvenim identitetom“ kaže bend i dodaje da se radi o kompaktnoj celini, putovanju koje prate razne emocije, energični rifovi, melanholične note i tekstovi „koji se mogu posmatrati iz socijalno-filozofskog ugla i čija je uloga da kroz puno pitanja i nešto odgovora posluže i kao potencijalna podrška svakom ko se ikad ’izgubio u svetu i sebi samom’.

Album “Mechanisms” je sniman u periodu od 2018. do 2021. godine. Snimatelj i audio inženjer albuma je Marko Živanović ispred studija Devotion. Za miks je zadužen Ivan Petrović, ispred studija π³.

Butterfly Effect” je četvrti singl sa albuma “Mechanisms” benda Ego. Ova pesma ujedno i otvara album na kome je bend intenzivno radio prethodnih godina. Tematika pesme inspirisana je teorijom haosa, i postavlja pitanja – Ko sam zapravo pravi ‘ja’, šta je ono što nam je dato po rođenju, a šta je sve ono što zapravo ‘prisvajamo’ od sredine? Do koje mere okolina i odrastanje utiču na nas, i kako da se izborimo sa haosom koji nosi sam život? Promena kroz život je neminovna, i svaki novi dan je novi izbor sa kojim se susrećemo i koji neminovno utiče na ‘nastavak naše priče’ poput igre ili knjige sa različitim završecima. Ovu tematiku prati i sama radnja spota, gde je život jednog čoveka predstavljen u četiri različita životna doba – počevši od naivne dečije igre do poznog doba gde se protagonista, nakon što je život protekao brzinom svetlosti pita – “Šta je ovo, i u šta sam se pretvorio?” Ovaj spot je ujedno deo mini-filma koji kao i album nosi naziv “Mechanisms”. U ulozi autora spota odnosno mini-filma našao se Boško Đorđević, poznat po radu na video spotu za pesmu “Večernja zvonaNikole Vranjkovića. Boško je takođe i fotograf, koji je ranije predstavio izložbu fotografija zvanu “Dnevnik o mami”.

Ego je bend koji iza sebe broji nastupe na festivalima kao što su EXIT, Mikser, Time to Rock u Temišvaru, kao i BARF 12 na kom su izglasani kao pobednici, a tu su i nastupi sa bendovima Negative, Funk Shui, Samostalni referenti, Northern Revival, Short Reports, Good Ol’ Bastards. Nedavno su nastupili i u Podgorici, u organizaciji festivala Rockstrikcija.

Slučaj Harms – Zauvek

Tagovi: ,

Albumi

© Copyright 2015 - 2024 Rockomotiva webzine, Sva prava zadržana | Izrada web sajta: ATEC Technologies
Scroll