Filip Rudan – Everyday view

Rockomotiva
24.11.2023.

Ukoliko želite da omogućite vašim čitaocima da slušaju „Everyday View“ preko webplayer-a na vašem sajtu – iframe embed code se nalazi u MPE attachmentu na dnu ovog e-maila.

Tekst: promo
Foto: Ana Cindrić

Nakon niza muzičkih priznanja i popularnih radijskih singlova, mladi hrvatski kantautor Filip Rudan predstavlja svoj dugoočekivani debitantski album pod nazivom „Everyday View“. U prethodnom periodu talentovani muzičar je publici putem singlova redovno otvarao vrata koja vode u njegov svet, pa tako izdanje sadrži i već omiljene „He’s Not The One“, „Razine“, „Girl With The Brown Puppet“ i „The Outside“. Pored albuma, u pripremi je i muzički video za naslovni singl koji će biti predstavljen u narednom periodu.

U album je uloženo puno truda, ljubavi, rada i mozganja kako bismo publici približili atmosferu i emocije koje vode svaku od pesama. Sad kad je izdanje napokon tu, nadam se da se to i oseti. Ovo je za moje slušaoce! Vi me motivišete i formirate u muzičara kakav sam danas. Nadam se da će vam se album svideti i da ćete uspeti da se povežete sa njim, poručio je Filip.

Studijsko izdanje nastajalo je u periodu od dve godine, a sam Filip radio je na lirici pesama dok su mu saradnici pomogali da pronađe odgovarajući zvuk koji bi pogodio emocije kojima je bio vođen. Kreativne ideje su u najvećoj meri nadopunili i sproveli u delo producenti Niko Nobilo i Ivan Orešković. Na naslovnoj numeri pridružio im se Sandro Šandro, dok je hit singl „He’s Not The One“ nastao u saradnji sa Hrvojem Domazetom. Mastering albuma potpisuje Filip Motovunski (FM Mastering), dok iza mastera pesama koje su bile raniji singlovi stoji Mischa Janisch.

Uz upečatljiv vokalni izražaj i emotivno sviranje gitare, Filipov prepoznatljiv autorski potpis karakteriše slikovitost koja je izražena kroz stihove i slojevitost pri stvaranju melodija. Već kao mladi autor on pokazuje veliku zrelost u muzičkom promišljanju i pristupanju komponovanju, pa tako iz pesme u pesmu hrabro demonstrira kako se u svom kreativnom izrazu ne boji da istražuje i eksperimentiše. Početkom godine umetniku je uručena nagrada „Oliver Dragojević“ za najboljeg pevača godine, čime se Rudan već na početku kantautorske karijere upisao uz imena kao što su Gibonni i Massimo.

Tagovi: ,

Albumi

© Copyright 2015 - 2024 Rockomotiva webzine, Sva prava zadržana | Izrada web sajta: ATEC Technologies
Scroll