Freaktion – Aestetic-sin

Rockomotiva
11.01.2024.

U centru pulske glazbene scene iskristalizirao se još jedan glazbeni dragulj, novi mladi bend koji donosi osvježenje u regionalnom glazbenom svijetu.

Tekst & foto: promo

Ovaj entuzijastični kvartet svakim novim nastupom sve više osvaja slušatelje svojim energičnim originalnim zvukom i zadržava poglede na pozornici.

Freaktion su alternativni rock band iz Pule, a članovi su Gabriel Radović (gitara), Vasja Šumonja (bas), Toni Drandić (bubnjevi) i Maja Šebelić (vokal). Oformljeni 2019. godine, iza sebe imaju niz nastupa na raznim manifestacijama i festivalima poput INmusica, Supervala, PremanKulture (SeptembArta), Roštiljarke, RiRocka.

Bend kombinira raznolike glazbene utjecaje, od klasičnog rocka do suvremenih alternativnih žanrova, dok njihove stihove prate snažni gitarski riffovi, stvarajući melodični kolaž koji privlači publiku u prve redove.

U prosincu 2022. objavili su svoj prvi album “Aesthetic-sin”, pod okriljem izdavačke kuće Tondak, na kojem se može naći devet autorskih pjesama. Žanrovski se svrstavaju u okvire alternativnog rocka, iako se na albumu može osjetiti fuzija raznih žanrova poput shoegazea, indie i eksperimentalnog rocka, a kao glavne uzore ističu Radiohead, Muse i Deftonese.

Na samu na Novu godinu objavili su video za svoj prvi singl “Ethan White” kojim postaju spremni za daljnji glazbeni rast i procvat. Pratite ih kako biste svjedočili njihovom usponu i doživjeli svježu glazbenu perspektivu koju donosi pulska glazbena scena.

Tagovi: ,

Albumi

© Copyright 2015 - 2024 Rockomotiva webzine, Sva prava zadržana | Izrada web sajta: ATEC Technologies
Scroll