Hex – From Dust To Metal

Rockomotiva
08.02.2024.

Hex band postoji od kraja 2020, raspadom originalnog sastava i ideje, u bendu su ostala trojica – Boris Luka (Rijeka), Veljko (Zagreb) i Nevil (Zagreb), međusobno s velikom iskustvenom i razlikom u godinama.

Tekst & foto: press

Hex band se, u početku, bavio obradama, pa je mutirao u nešto čudno ali jako zabavno. Iz hrpe propalih pokušaja da se osnuje autorski bend odlučili su snimati pjesme i pokušati napraviti usmjerenje benda. Postali su, vremenom, studijski bend.

Svi imaju nekog prijašnjeg iskustva u raznim bendovima i kroz ukrštanje ideja počeli su raditi pjesme koje u stvari jedna do druge ne bi stajale u standardno usmjerenim bendovima.

Country, hard ‘n’ heavy, metal, thrash, blues, rock i hard rock, sve smo nekako uspjeli usuglasiti u priču koju smo nazvali “From Dust to Metal”. Imenom albuma pokušali smo objasniti put od prašnjavih putova country muzike do teške metalurgije s kojom izdanje započinje, komentar je članova sastava.

Jedna iznimka na albumu je suradnja sa mladom pjevačicom Helenom s kojom su napravili rock pop duetsku stvar “Naši snovi“, sa prizvucima akustike i hard rocka.

Album je objavljen na svim popularnim streaming kanalima.

Tagovi: , ,

Albumi

© Copyright 2015 - 2024 Rockomotiva webzine, Sva prava zadržana | Izrada web sajta: ATEC Technologies
Scroll