Lisilo – Prohodavanja

Rockomotiva
24.06.2024.

Alternativni rok bend iz Beograda Lisilo objavio je svoj debi album „Prohodavanja“ kao digitalno i CD izdanje. Album je objavljen u saradnji diskografske kuće Multimedia Music i portala Headliner.rs, kao nagrada za pobedu na Mobil Music Festu.

Tekst: press

Foto: Nenad Matović

Album „Prohodavanja“ sadrži osam pesama. Snimljen je u Multimedia Music studiju i to je prva nagrada koju je bend osvojio na trećem Mobil demo festu u organizaciji Headlinera.

Svaka numera je nastala nakon ličnih padova (duha, volje, optimizma…), a proces pisanja pesama nakon tih padova, podsećao je na ponovno uspravljanje i učenje hodanja, kažu članovi benda i dodaju: Osnovna ideja albuma je borba protiv mraka u ljudskom biću. Zahtevna borba ima svoje etape, a pobeda mraka, čak i najmanja, utiče na odnos pojedinca prema svetu jer menjajući sebe, pojedinac menja svet, tiho i nenametljivo, bez busanja u prsa i likovanja.

Snimanje i miks potpisuju Nebojša Brdarić, Damnjan Aksentijević i Luna Škopelja, a master Boris Krstajić i Boris Jovanović iz Master Blaster studija.

Lisilo je alternativni rok bend iz Beograda, osnovan 2018. godine.

Članovi benda su:

Aleksa Prljević (bubanj), Marko Narančić (bas gitara i bek vokal), Jovan Đukić (klavijature i gitara) i Nikola Dragašević (gitara i vokal).

Album je ispratilo objavljivanje remasterizovane verzije starog spota za pesmu „Pater Familias“, a bend kaže da je u toku snimanje spota za pesmu „Sinoć“. Za jesen Lisilo planira i promotivnu turneju koja će obuhvatiti nasupe širom zemlje.

Tagovi: ,

Albumi

© Copyright 2015 - 2024 Rockomotiva webzine, Sva prava zadržana | Izrada web sajta: ATEC Technologies
Scroll