Melldown – Cryptomnesia

Rockomotiva
28.11.2023.

Banjalučki metal bend Melldown izbacio je svoj album prvenac, nazvan “Cryptomnesia”. Poslije dugogodišnjeg krčkanja u vježbaonicama i postepenog snimanja i sakupljanja pjesama, album je završen i objavljen 1. oktobra ove godine.

Tekst & foto: promo

Iako su ideje za pjesme nastale u ranim godinama benda, dolaskom Gorana Marinkovića na mjesto growl soliste i Duška Milijevića na mjesto ritam-udarača, došle su i nove ideje te se rodio novi zvuk, kojim je bend blago promjenio svoj pravac.

Iako Melldown sebe ne svrstava ni u jedan klasičan šablon metal muzike, uzori koji su pripomogli stvaranju novog zvuka dolaze iz pravca modernog metala i metalcore-a. To su bendovi kao Gojira i Lamb of God kao i stari uzori kao Mastodon i At the gates.

Pjesme su snimane od 2020. godine do 2023. godine. Bend je u studiju “Cirith Ungol” snimio svu muziku, potpomognut Draženom Kecmanom, koji zadužen za snimanje zvuka, kreativne sugestije i finalni mix.

Vizuelni identitet album “Cryptomnesia” je izašao iz kista banjalučkog digitalnog umjetnika Sandra Fazlinovića, koji stvara detaljne crtež, većinom horor tematike ili inspirisane mitologijom H. P. Lovecraft-a. Svoje radove objavljuje na svojoj stranici “Empty I’s”.

Nova muzika je svjetlost dana ugledala na Youtube i Bandcamp profilima benda. Poslije nekoliko dana uslijedila je i objava na Spotify platformi.

Melldown je tokom perioda snimanja grabio svaku priliku za nastupanje, bilo da se radi o svirkama sa kolegama iz banjalučke i regionalne scene ili nastupima na banjalučkim festivalima. Kao vrhunac scenskog nastupa, bend je učestvovao na takmičenju demo bendova na prvom povratničkom “Demofest” festivalu u Banjaluci. Iako nije ostvario prolaz u finale, momci su ostvarili svoj dugogodišnji san i predstavili muziku svom gradu.

Melldown su:
Mario Jakara – gitara
Aleksandar Vukotić – gitara
Duško Milijević – bubanj
Žarko Lalović – bas
Goran Marinković – vokal

Tagovi: ,

Albumi

© Copyright 2015 - 2024 Rockomotiva webzine, Sva prava zadržana | Izrada web sajta: ATEC Technologies
Scroll