Mikrokozma – Ono što jesmo

Rockomotiva
04.04.2023.

Grupa Mikrokozma u kojoj su Enes Zejnilović (gitara), Nikola Tomić (bas, vokal) i Stanislav Nikičević (bubnjevi), prošle godine predstavila je svoj live album “Ono što jesmo”, snimljen na koncertu u Boćarima, u srpnju 2020. godine.

Tekst i foto: promo

Na pitanje “što to jesu”, kako glasi i ime albuma, vokal benda Nikola Tomić slikovito je odgovorio:

Ono šta znam, tri čovjeka za instrumentima i glasnim žicama, bez prekrajanja i nadodavanja… tri karaktera, tri prirode, nesputane pri izvođenju svojih i nekih drugih dragih pjesama.

U jednom razgovoru izjavio je kako uvjeti gdje je publika prisutna u izvođaču bude posebnu energiju, a na ovoj snimci ona je itekako evidentna.

Mikrokozma je osnovana 2011. godine u Podgorici, a prvi nastup imali su tog ljeta na White Field Jazz festivalu u Bijelom Polju. Tijekom narednih godina često su nastupali diljem Crne Gore, na festivalima, u klubovima, ja jednoko uspješno i na intimnijim pjesničkim večerima. „Mikrokozma“, album prvijenac, objavili su krajem 2015. godine, a drugo studijsko izdanje „Ulicom slobode“, stiglo je sedam godina kasnije, 2021. Glazbeni kritičari su suglasni – „Mikrokozma“ čuva onaj profinjeni i prepoznatljivi zvuk rock glazbe iz sedamdesetih i osamdesetih godina.

Njihovo posljednje izdanje odsad je dostupno i na digitalnim streaming platformama, a o albumu Nikola Tomić je podijelio: “Iz poštovanja prema publici koja prati naše nastupe, ugodno je bilo da i ona uzme učešće u jednom zvaničnom izdanju grupe Mikrokozma. Zvučni zapis s koncerta održanog jedne vrele julske večeri u bašti podgoričkog Kluba Boćara učinio nam se najpodesnijim, ujedno da obilježimo i prolazak kroz prvih deset godina rada. A i naše je osobno zadovoljstvo, jer ako ćemo pravo, svaka nota odsvirana pred publikom nosi sa sobom dodatnu punoću.”

MIKROKOZMA:

Enes Zejniloivić | girata, prateći vokal

Nikola Tomić | bas, vokal

Stanislav Nikičević | bubnjevi

Tagovi: ,

Albumi

© Copyright 2015 - 2024 Rockomotiva webzine, Sva prava zadržana | Izrada web sajta: ATEC Technologies
Scroll