Mitsko Biće i Kineski Restoran – Tužne pesme u slatko-kiselom sosu

Rockomotiva
21.06.2023.

Debitantsko EP izdanje Mitskog Bića “Tužne pesme u slatko-kiselom sosu” je konačno objavljen i sastoji se od šest singlova sa pratećim video spotovima, i to: “Intro”, “Vremeplov”, “Bilo Nekad”, “Daleko”, “Sa tobom” i “Biće sve u redu”. Prvih pet numera je objavljeno nešto ranije, dok je poslednja “Biće sve u redu” objavljena zajedno sa celim izdanjem.

Tekst: press
Foto: Strahinja Vukić

Koautor ovog zajedničkog EP izdanja, je Ognjen Bošković (aka Kineski Restoran) iz Beograda. Školovao se u X gimnaziji na bilingvalnom jezičkom smeru, a posle upisao Fakultet primenjenih umetnosti u Beogradu. Od malih nogu je težio ka vizuelnim umetnostima i svakom drugom vidu kreativnog izražavanja. Ognjen se bavi grafičkim dizajnom, ilustracijom, kao i naravno muzikom. Projekat Kineski Restoran osnovao je 2020. godine zajedno sa Reljom Popovićem – gitaristom bendova Neven i Headop. “Volim da crtam i nemam život“, rekao je Ognjen u nekom trenutku u svom životu i to je glavna rečenica kojom bira da se predstavi.

Jovan Ilić, koji se krije iza alijasa Mitsko Biće je rođen u Beogradu 2001. godine, završio je Srednju školu za dizajn, a nakon toga upisuje Filmsku i televizijsku režiju na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu. Nakon nastupanja u nekoliko bendova, 2020. godine osniva novi projekat pod nazivom Mitsko Biće. Kao predgrupa je svirao Velikom preziru u klubu Drugstore prošle godine. Jovanova najveća interesovanja su uglavnom vezana za muziku, spotove ali i dokumentarni film.

Režiju i ovog spota potpisuje Jovan Ilić, dok je direktor fotografije bio Miloš Radovanović.

U isto vreme mladi Jovan je objavio i remikse svih pesama u okviru izdanja koje se zove “Teške pesme u opako-ljutom sosu”: https://KontraRights.lnk.to/Teskepesme, a svaku numeru sa izdanja je remiksovao još jedan član benda Headhop – Danilo Ristić, producent koji se krije iza neuobičajenog alijasa riki.

Tagovi: , ,

Albumi

© Copyright 2015 - 2023 Rockomotiva webzine, Sva prava zadržana | Izrada web sajta: ATEC Technologies
Scroll