### – Nasilno

Rockomotiva
21.04.2023.

Notorni po fanatizmu u samostalnoj proizvodnji vizuala, spotova i merchandisea, nakon 7 EP izdanja, prvi dugosvirajući album “Nasilno” kultnog sisačkog benda ### (čitaj Tarabe ili dR:dR:dR) ugledao je svjetlo dana u svibnju 2022. godine.

Tekst: PDV Records
Foto: promo

Osim što je objavljen na svim streaming servisima album je od danas, u izdanju PDV-a (PDV065), dostupan i na vinilu, pa tako još jednu godinu zaredom na Record Store Day imamo novo izdanje, a koje nije RSD izdanje.

Albumom “NasilnoGoran Nježić, Sven Sorić, Anja Tkalec i Jurica Zrnc otvaraju novo poglavlje njihovog poznato glasnog i intenzivnog zvuka, te dostave buke, svjetla i magle. Novo studijsko izdanje je producirala Anja Tkalec i snimila uz pomoć Borne Maksana (Baden Baden, Nemeček) u studiju Rattus Rattus, dok je master zapečatio Saša Rajković Zarkoff. Za razliku od prošlih izdanja koja su snimana na eksperimentalnim lokacijama poput Željezare Sisak, bioskopa Zvezda u Beogradu i Tvornici elektroničkih žarulja u Zagrebu, album “Nasilno” je sniman u studiju što je omogućilo da se u potpunosti zabilježi zid buke ### zvuka koji je dobro poznat svim svjedocima njihovih koncerata. Na albumu se nalazi sedam pjesama, sedam novih soničnih napada na čula kojima bend ulazi u svježu koncertnu sezonu.

Kao i na prethodnim EP-ima, noise četvorka nam, najbučnije do sada, donosi svoje kompleksne instrumentalne post-rock dionice koji svoj dramatični klimaks dostižu u kombinaciji s bubnjarskim metalom i post-punk bas gitarom, stvarajući kontrast koji slušatelja nosi na neko drugo mjesto.

Digitalno objavljen prije skoro godinu dana, album je kod domaće kritike izazvao oduševljenje, a sama potvrda toga je da je njihov nedavni nastup na MENT festivalu u Ljubljani proglašen jednim od najboljih, ostavljajući publiku bez riječi.

Album “Nasilno”. u izdanju PDV-a (PDV065), u formatu LP-a, možete pronaći u PDV web dućanu https://www.pdv.com.hr/hr/artist/###, te u PDV prodavaonici ploča, na 1. katu Pločnika u Međimurskoj 21 u Zagrebu, kao i u svim dućanima u PDV distribuciji, a druženje s bendom povodom izlaska ploče je zakazano u srijedu, 26. 4., od 19:00 sati u PDV prodavaonici.

Tagovi: ,

Albumi

© Copyright 2015 - 2023 Rockomotiva webzine, Sva prava zadržana | Izrada web sajta: ATEC Technologies
Scroll