No Rules – Vučji blues

Rockomotiva
24.12.2023.

Spona vam s ponosom predstavlja novi studijski album “No Rules – Vučji blues” – žestoki, nabrijani, punokrvni rock-blues album s izvrsnim riffovima, još boljim tekstovima, odličnom dinamikom i vrhunskim glazbenicima.

Tekst & foto: press

No Rules, izvorno bend iz Tuzle, u novoj  bosansko – slovenskoj postavi, snimio je svoj peti studijski album u “ArtSoul” studiju u Ljubljani.

Album je snimio, miksao i producirao Vlado Lešnjak, a za mastering je zaslužan Tine Janžek. Snimanje albuma počelo je u vremenu korone, kad je snimljeno šest pjesama, a početkom 2023. su No Rulesi snimili još četiri pjesme i time zaokružili cjelinu.

No Rules se na novom albumu “Vučji Blues” vraća korjenima rhythm & blues-a, koji se provlači kroz cijeli album baziran na gitarskim r’n’r riffovima, s pjesmama u bržem i sporijem boogie ritmu pa čak i s primjesom country stila na pjesmi “Furije“. Autor muzike, tekstova i aranžmana svih pjesama na albumu je Goran Čampara.

No Rules je jedan od najvažnijih sastava u regionu, uz čiju muziku ide žanrovski termin garage, iako oni svoju varijantu garage rocka kombinuju sa rhythm and bluesom, ali ne retko i sa drugim srodnim žanrovskim formama. Tokom godina su iskristalisali svoj autentičan sound, koji je vidljiv preko svih prethodnih 5 realizovanih albuma. Iza grupe koju predvodi lider, pevač, gitarista i autor Goran Čampara-Čampi, rođeni Tuzlak, sa poslednjih par godina boravištem u Ljubljani, stoje brojni realizovani i održani koncerti u regionu, nastupi na festivalima, i priznanje od mnogih autoriteta koji prate ono što ovaj sastav tokom godina radi.

Na novom album “Vučji Blues”, sastav kroz 10 kompozicija koje su Čamparini autorski radovi, kroz kratku formu od prvog do poslednjeg takta isporučuje baražnu gitarsko-rifovsku paljbu, koja će brojne slušaoce vratiti u vreme i periode od 60-tih do 80-tih godina prošlog stoljeća, pri čemu savremeni tehnički trenutak, moderna produkcija i energija ove ekipe, jasno stavljaju do znanja da je reč o sastavu koji zakonitosti novog vremena razume i prihvata na najbolji mogući način.

No Rules se vraćaju  kao što je to uostalom i uvek bilo sa jasnim stavom, porukom i britkim, ali jasnim muziciranjem, koje cilja direktno u srce, ili u glavu ako vam se više sviđa.

“Vučji Blues” ponosno nastavlja stazama ranijih diskografskih uspeha, koji su u regionu tokom prethodnih godina potvrdili kvalitete i status grupe’’.

Branimir A. Lokner

Tagovi: ,

Albumi

© Copyright 2015 - 2024 Rockomotiva webzine, Sva prava zadržana | Izrada web sajta: ATEC Technologies
Scroll