Po’ Metra Crijeva – Boškarin IV

Rockomotiva
20.04.2023.

Najnovije izdanje riječkih ča metalaca Po’ Metra Crijeva, album “Boškarin IV”, izašao je 17. travnja za pulskog izdavača No Profit Recordings.

Tekst: Po’ Metra Crijeva
Foto: Dark Indigo

Nakon posljednjeg albuma, “Ča Metal“, iz 2018. godine, i najavnih singlova, nagrađivane “Čižićke Rapsodije” i “Prokjetog Pusta“, jedno od najiščekivanijih izdanja hrvatske rock i metal scene, album “Boškarin IV” grupe Po’ Metra Crijeva dostupan je na svim većim streaming platformama i na CD-u, a bit će dostupan i na vinilu.

Na albumu se nalazi 13 pjesama koje su nastale pod utjecajem folklora sjevernog Hrvatskog primorja i istarske ljestvice čije je dvoglasno sviranje i pjevanje dio UNESCO-ovog popisa nematerijalne kulturne baštine. Album je sniman je u studiju G.I.S. u Rijeci, a za produkciju su odgovorni Po’ Metra Crijeva i Matej Zec, poznat kao gitarist grupe Let 3. Ilustracije za album je radila talentirana Riječanka Korina Hunjak.

Veliki posao je iza nas… uz furiozan bubanj, žestoke gitare, zborsko pjevanje i vrhunske vokalne dionice, koristili smo sopele svirane “na tanko i debelo” kao dio zvuka “Boškarina IV” i rezultat je autentičan hrvatski metal proizvod i jedva ga čekamo predstaviti publici na koncertima, rekli su iz Po’ Metra Crijeva.

Velika riječka promocija albuma održat će se 20. svibnja u Pogonu Kulture, a “Crijeva” imaju dogovorene festivalske nastupe diljem regije.

Ulovite Crijeva na jednom od koncerata u proljeće/ljeto 2023.:

21.4. Jurjovo je, Sveti Jurij Ob Ščavnici, Slovenija
12.5. Valhalla festival 2023., Zagreb
20.5. Pogon kulture, Rijeka
26.5. Let 3 & Po’ metra crijeva, Pula
10.6. Rock in Poljica 2023, Poljica
19.6. Melodije Istre i Kvarnera, Pula
20.6. Melodije Istre i Kvarnera, Rijeka
21.6. Melodije Istre i Kvarnera, Barban
24.6. Melodije Istre i Kvarnera, Krk
12.8. Pannonian Rock Festival , Rajevo Selo

Tagovi: ,

Albumi

© Copyright 2015 - 2024 Rockomotiva webzine, Sva prava zadržana | Izrada web sajta: ATEC Technologies
Scroll