Retro – Drama

Rockomotiva
05.10.2023.

Dugo najavljivani prvi autorski album grupe Retro napokon je ugledao svjetlo dana u saradnji sa Hayat Production, a objavljen je i spot za naslovnu pjesmu ‘Drama’.

Tekst & foto: press

Na albumu se nalazi 8 pjesama od kojih su neke ranije objavljene, neke su snimljene u novom aranžmanu, a neke su potpuno nove.

Grupa Retro svoj autorski rad njeguje od samog početka, a pjesmom “Zašto kriješ lice” koju su snimili u hodu dok se grupa tek formirala započeli su svoj put koji ih je doveo i do prvog albuma, odnosno pjesme “Drama” koja je, kao posljednje snimljena u studiju, završila kao naslovna pjesma albuma.

Pjesme su prilično raznovrsne što dečki iz benda smatraju kao prednost, a s obzirom da svaka pjesma ima nešto svoje potpuno drugačije ipak se osjeti da svira isti bend što je jako bitno jer se izbjegla monotonija i svako novo slušanje albuma je zanimljivo.

Sve pjesme su snimljene u studiju “Amadeus” te prostorijama udruženja “ArtLab” u Bihaću, sa producentom Nemdžadom Alićem. Autori muzike i teksta su Armin Alagić, Amir Mahmutović, Dženan Rakić i Admir Čavkić, a aranžmane su radili članovi grupe Retro. Back vokale su pjevale Emina Keskinović i Aldina Beširević.

Grupa Retro do sada ima pet video spotova. Cover za album i CD odradio je Dinko Abdić, a izradila Štamparija Sarajevo.

Album je dostupan na svim streaming servisima i službenim stranicama grupe Retro i Hayat Production-a.

Tagovi: ,

Albumi

© Copyright 2015 - 2024 Rockomotiva webzine, Sva prava zadržana | Izrada web sajta: ATEC Technologies
Scroll