Senshi – Rise Again

Rockomotiva
30.03.2023.

Srpski ragga metal bend koji je osvojio Japan objavio je novi spot, album i najavljuje novu turneju po zemlji zalazećeg sunca.

Tekst: Grujica Bibin
Foto: Damir Trnovac

Senshi, novosadsko-zrenjaninski ragga metal bend koji je već sa svojim debi albumom osvojio Japan, ovih dana objavio je svoj drugi po redu album „Rise Again“, novi singl i još jednu turneju u Japanu, koju će potom nastaviti i po drugim zemljama u 2023. godini. Druga japanska turneja benda Senshi startuje u Osaki 14. aprila, nakon čega slede nastupi u Nagoji i Tokiju 15. odnosno 16. aprila.

Senshi je bend poznat i popularan u zemlji izlazećeg sunca još od svog osnivanja 2018. godine, kada su zahvaljujući prvom singlu postigli kako ogroman uspeh, tako i svoju prvu turneju u Japanu.

Reč je o grupi koja je stvorila jedinstvenu mešavinu ragga metala spojenog s tradicionalnim japanskim instrumentima.

Iza našeg uspeha stoji ogroman rad. Oduševljeni smo što ćemo se vratili u Japan nakon toliko čekanja, rekao je pevač Senshi-ja, Adam Rakić. Mnogo truda, emocija i vremena smo uložili u novi materijal i jedva čekamo da to podelimo sa našom publikom u Japanu, a nadam se i šire.

Novi album “Rise Again” sadrži 12 kompozicija koje potpisuju Adam Rakić i gitarista Pavle Kirćanski. Devet od dvanaest pesama urađeno u saradnji sa raznim izvođačima, prevashodno iz Japana. Album je objavljen za japansku izdavačku kuću Hi-PLY RECORDS.

Run Dem Over“, poslednji singl s njihovog novog albuma je muzičko i vizuelno remek-delo koje sadrži krvave scene borbe sa zombijima koje podsećaju na Evil Dead i filmove Roberta Rodrigez-a.

Tagovi: , ,

Albumi

© Copyright 2015 - 2024 Rockomotiva webzine, Sva prava zadržana | Izrada web sajta: ATEC Technologies
Scroll