Stonebride – Smiles Revolutionary

Rockomotiva
10.05.2024.

Bend ponovno pogađa visoko. Koristi svoju prošlost kao motivaciju za budućnost, sporost nadograđuje atmosferom i kao da su se članovi poigrali između sebe potpuno ogolivši vlastite ambicije i nadanja.

Tekst: promo
Foto: Domagoj Kunić

Stonebride je nastao sada već davne 2005. opijen zvukovima nadiruće stoner doom scene s misijom sviranja što većeg broja koncerata i turneja. Žestoko su jahali cestama diljem Europe, otvarali ili dijelili pozornice s mnogim velikanima žanra, ali su isto tako žestoka usporavanja s početka polagano gradirali novim utjecajima, mračna psihodelija je postajala njihov najbolji prijatelj, ali i zvuci odrastanja alternativnog rocka u 90-ima su također našli svoje mjesto među njihovim pjesmama. Na zadnjem mini albumu “Animals on Display” izdanom 2018. su bili još pjevniji/melodičniji nego inače i potom je uslijedila svojevrsna pauza (ali ne skroz aktivna). Rijetki su koncerti u Zagrebu, turneje su također ostale sa strane jer su nove pjesme bile u fazi nastanka i snimanja i produkcije gotovo tri godine.

Someday you will see
A different kind of me
Someday you will see
What it’s like to be free

Novi Stonebrideov album “Smiles Revolutionary” objavljen je za PDV (PDV069), digitalno je dostupan na Bandcampu, YouTubeu, svim glazbenim stream servisima, te fizički u obliku vinila koji se može naručiti na PDV web shopu.

Album je sniman u periodu od lipnja 2021. do srpnja 2023, zvuk je snimao Hrvoje Nikšić (Kramasonik), vokale Vedran Rao Brlečić (The Mouse Trap Space & Bobby’s Lair), mix Vedran Rao Brlečić i Siniša Krneta (Bobby’s Lair), mastering Jelenko Hodak (Green Hill Studio), glazba i aranžman Stonebride, artwork i dizajn naslovnice Moon Studio.

Promocija albuma zakazana je 30. 5. u zagrebačkom klubu Močvara, na kojoj ćemo čuti kako novi materijal zvuči, a kao gosti nastupit će Luxus Lord i Prisonplanet.

Ulaznice po cijeni od 10 eura potražite na linku https://mochvara.hr/event-detail/66179ee6a2ec3d06c8c60464

Tagovi: ,

Albumi

© Copyright 2015 - 2024 Rockomotiva webzine, Sva prava zadržana | Izrada web sajta: ATEC Technologies
Scroll