Teška industrija – Putnički voz uspomena

Rockomotiva
10.06.2024.

Jedan od napoznatijih rock bendova ex-YU regije Teška industrija snimili su studijski album “Putnički voz uspomena“. Na taj način odlučili su proslaviti svoj pedeseti rođendan.

Tekst & foto: press

Gabor Lengyel autor je i glazbeni producent svih 11 pjesama koje su se našle na albumu. Sve su pjesme nove, a bend je pokušao dobiti zvuk kakav su “proizvodili” sedamdesetih i osamdesetih godina prošlog stoljeća kada su poharali jugoslavensku rock scenu.

Seid Memić Vajta pozvan je da kao glavni vokal i frontmen grupe otpjeva sve pjesme. Vedran Božić svojim je neponovljim gitarskim rifovima donio željeni zvuk banda, a slavni Petar Petej Peco na bubnjevima je dokazao da je i u sedamdesetim godinama svog života u potpunoj glazbenoj formi i da za njega nema nepoznanica u studijskom muziciranju. Na bas gitari bio je Aleksandar Kostić. Gabor Lengyel odsvirao je klavijature i “zapakirao” cijeli album u odličnu glazbenu cjelinu. Album je sniman u Croatia Records Studiju, a za kvalitetu snimaka pobrinuo se vrsni ton-majstor Mauro Širol.

Može se reći da je ovaj album u svakom segmentu svog nastanka napravljen vrlo profesionalno te da publika Teške industrije niučemu neće biti uskraćena. Gabor Lengyel, kao šef sastava, najavio je skorašnje promotivne i koncertne aktivnosti kako bi album dospio do čim većeg broja slušatelja.

Tagovi: , , ,

Albumi

© Copyright 2015 - 2024 Rockomotiva webzine, Sva prava zadržana | Izrada web sajta: ATEC Technologies
Scroll