The Alibor – Stvari s izleta

Rockomotiva
13.02.2024.

Debitantski album The Alibor je izdao nakon točno 20 godina postojanja (s pauzom od 2010. do 2019. godine. „Kakav je to bezvezan bend koji prvi album izdaje nakon 20 godina?“ legitimno je pitanje koje ćemo pokušati preduhitriti.

Tekst & foto: press

Kad pokušavaš nešto napraviti u malome gradu, u provinciji (bio to poslovni ili umjetnički pothvat) i iznijeti to prema vani, izvan lokalnih okvira – višestruko je teže nego kada neki projekt radiš iz velikoga grada.

No, tim je ovaj album slađi.

Album je ovo u kojem su se nakupile godine prekida i početaka, odlazaka i dolazaka, dobrih i loših proba, odricanja, rada, kreiranja, promišljanja o glazbi…

I evo, napokon je tu, iznijeli su ga zajedno troje ljudi koji su u bendu od početaka i troje novih članova. Iznijeli su ga zajedno oni iskusni i oni mladi članovi benda. Sebe su u album utkali i svi bivši članovi i članice.

The Alibor

Foto: Vladimir Jelić

Album se zove “Stvari s izleta“, a izdanje je tako zavedeno i u registru ZAMP-a. Snimljen u studiju Twenty Twenty u Zadru od svibnja do prosinca 2023. godine, snimatelj i producent bio je Jere Šešelja, a izdavač albuma je sami bend – The Alibor.

Album je objavljen na svim bitnim digitalnim platformama, a to su Spotify, Apple Music, Deezer, Tidal, Bandcamp i YouTube.

Na albumu su žanrovski zastupljena tri pravca i to Alternativni rock (pjesme Lažni kupač, Okrutna i Wi Fi), Art rock (Stvari s izleta, So-Ho, Slušali smo vlakove i S prozom na put) i radiofonični Indie pop (Anastazija, Hit i Sjećanja).

Tagovi: , ,

Albumi

© Copyright 2015 - 2024 Rockomotiva webzine, Sva prava zadržana | Izrada web sajta: ATEC Technologies
Scroll