The Bite – Are We Mad?!

Rockomotiva
16.03.2023.

Beogradski riff’n’roll bend The Bite objavio je digitalno izdanje EP-a „Are We Mad?!“ za diskografsku kuću Multimedia Music.

Tekst: promo

Foto: Kan i Lingus Studio

Tri godine nakon albuma „Chains“, The Bite je u februaru video spotom za pesmu „You Don’t Have Me“ najavio novo izdanje, EP „Are We Mad?!“. Na njemu se nalazi ukupno pet pesama: „Alone“, „You Don’t Have Me“ , „You Think You Know Me“, „Are We Mad?!“ i „They Say“.

Konceptualno i aranžerski drugačije, a opet sa prepoznatljivim tvrdim zvukom i rifovima, pesme sa ovog izdanja su “korak dalje” koji je bend napravio.

Uvek smo radili i radićemo onako kako osećamo da treba. Tu nema kompromisa. Svaki ton koji je odsviran i otpevan na ovom izdanju je rezultat onoga što jesmo, i ako zvuči drugačije, to je zbog toga što smo i mi malo drugačiji, kaže bend i dodaje da veruje u sve pesme sa ovog izdanja: Verujemo da svaka od ovih pet pesama ima posebnu i jaku energiju. Svaka na svoj način ima nešto što može da vas pomeri, muzički i/ili tekstualno, treba ih samo slušati. I čuti.

EP „Are We Mad?!“ je u King Oliver/Blaze studiju snimio i producirao Ivan Srdanović. Pored članova benda: Ljiljana Zdravković (vokal), Bojan Savić (gitara), Bojan Stevanović (bubanj) i Ivan Srdanović (ritam gitara), na albumu su učestvovali i Aleksandar Ilić Bassman koji je odsvirao bas gitaru i Nataša Guberinić koja je otpevala sve prateće vokale.

EP predvodi video spot za naslovnu pesmu sa izdanja, „Are We Mad?!“ za koji snimanje i montažu potpisuje studio Kan i Lingus.

Da li smo…?“ pita se The Bite i konstatuje da je ravnodušnost najgore stanje u kom se čovek može naći u današnje vreme, ne želeći da dalje objašnjava „značenje“ ove ili bilo koje druge pesme sa izdanja: „I pesma i spot govore dovoljno…

EP „Are We Mad?!“ dostupan je na Youtube kanalu diskografske kuće Multimedia Music, kao i na svim relevantnim muzičkim platformama.

Tagovi: ,

Albumi

© Copyright 2015 - 2024 Rockomotiva webzine, Sva prava zadržana | Izrada web sajta: ATEC Technologies
Scroll