The Cyclist Conspiracy – Mashallah plan

Rockomotiva
27.10.2023.

Beogradski sastav The Cyclist Conspiracy objavili su 13. oktobra svoj dugo očekivani prvenac, “Mashallah Plan”, za italijansku izdavačku kuću Subsound Records.

Tekst & foto: press

Pored toga, bend najavljuje i svoj promotivni koncert 4. novembra u Svečanoj sali Jugošpeda sa početkom u 21h gde će nastupiti zajedno sa akustičnim duom Isidor i Jova, koji će izvoditi pesme majdanpečkog kantautora Isidora Igića. Nekoliko dana kasnije, 9. novembra, nastupiće i u Novom Sadu, na prvom danu Pocket Globe Festivala, zajedno sa Bombinom.

Svojevremeno začeti kao neformalni projekat u okviru, sada već nepostojećeg, Društva za razvoj alhemijskih studija „Vasko Popa“, The Cyclist Conspiracy su danas dugosvirajuća trupa koja u sebi spaja muzičke uticaje iz najrazličitijih delova sveta, trudeći se da izbegne površni, novodobni eklekticizam i da kreativnu energiju usmeri ka sintezi pretpostavljenih elemenata. Bilo da su u pitanju Vizantijsko carstvo ili tajni nomadski putevi pustinje, čađava krčma prepuna mangasa i raskalašnih žena ili stepa sa nebom samo za šamana, psihodelični ili turcke rock, Bliski ili Daleki istok, putovanja na koja biciklisti odlaze nikako ne predstavljaju potragu za srcem ovog sveta. Ponekad, ona se ukazuju kao simbolična potraga za Konstantinopoljem, srcem cikličnog carstva Vizantije, ali ona su uvek potraga za srcem jedine prave svetlosti – Agape.

Album “Mashallah plan” je objavljen digitalno i kao crni i limitirani kolor vinil, sadrži sedam pesama a sniman je i miksan od avgusta do decembra 2022. u “Down There Studio”-u. Produkciju potpisuju Uroš Milkić i Miloš Miljković, dok je za master bio zadužen Saša Rajković. Originalni rad na omotu albuma delo je novosadske umetnice Isidore Dunđerski, dok je omot dizajnirala Johanna Marcadé-Mot. „Mashallah plan“ je psihodelična tapiserija koja spaja uticaje iz raznih delova sveta u jedinstveno iskustvo „pustinjskog“ roka – monumentalni psihodelični komad smešten u pejzaže severne Afrike i Bliskog istoka, obogaćen veličanstvenim horskim deonicama i moćnim rifovima.

O samom albumu članovi benda kažu:

‘Mashallah Plan’ je priča o duhovnom putovanju na biciklu. Ova jednostavna naprava otkriva svoj duboki simbolizam tek na stazi najvećeg otpora i samim tim predstavlja savršeno ezoterično vozilo za Mračno Doba kroz koje prolazimo.

The Cyclist Conspiracy video singlom „Simorgh“ najavljuje „Mashallah Plan“

Tagovi: ,

Albumi

© Copyright 2015 - 2024 Rockomotiva webzine, Sva prava zadržana | Izrada web sajta: ATEC Technologies
Scroll