The Thunder Corpses – Somewhere over the Black bay

Rockomotiva
06.10.2023.

Debi album garage surf benda The Thunder Corpses koji nosi naziv “Somewhere Over the Black Bay” objavila je izdavačka kuća Tribal Rajber iz Niša.

Tekst & foto: press

Bend formiran 2022. godine u Knjaževcu je u rekordno kratkom vremenskom roku pokupio sjajne reakcije slučalaca zahvaljujući singlovima koji su rafalno najavili album, a sada će publika moći da se upozna i sa svih 11 pesama sa njihovog prvog dugosvirajućeg izdanja. Album je dostupan na bandcamp platformi izdavača, kao i na svim vodećim streaming servisima od 6. oktobra.

The Thunder Corpses su brzo stekli pažnju regionalne muzičke scene svojim specifičnim spojem surf i garage rock elemenata, umotanim u veo pank i lofi estetike.

Na albumu su učestvovali: Aleksandar Ljubić na bas gitari, Žarko Mihajlović za bubnjevima, i Vuk Jovanović, frontmen i gitarista koji je ujedno bio zadužen i za snimanje, miks i mastering. Omot albuma, kreiran je od strane poznatog niškog dizajnera Nenada Tasića.

Prva dva singla benda, “Run” i “Castles of Alhambra”, već su privukla pažnju publike i medija, postavljajući temelj za očekivanja vezana uz njihov debi album. “Run”, koji je prvi singl na albumu, pruža uvid u širok spektar zvuka koji je prisutan na izdanju, kombinujući zarazne gitarske rifove, izražajni vokal i moćan ritam bubnjeva. Njihov drugi singl, “Castles of Alhambra”, dodatno istražuje kreativnu paletu benda, najavljujući album na način koji intrigira slušaoce.

The Thunder Corpses su studiozno kreirali ovaj album sa željom da pruže iznenađujuće trenutke i raznovrsnost koja će zadovoljiti širok spektar slušalaca. Bend je posebno ponosan na specifičan sentiment koji se provlači kroz tekstove pesama, pridodajući albumu dubinu i autentičnost.

Tagovi: ,

Albumi

© Copyright 2015 - 2024 Rockomotiva webzine, Sva prava zadržana | Izrada web sajta: ATEC Technologies
Scroll