Turisti – 7

Rockomotiva
09.03.2024.

Riječki su Turisti nedavno predstavili ‘Most lokota’ – svoju interpretaciju venecijanskog Mosta uzdaha i njime najavili novo izdanje; extra play odnosno EP naziva “7”.

Tekst: press
Cover: Mladen Stipanović

Na njemu je objedinjeno sedam ujednačenih brojeva koji zajedno čine cjelinu atmosferom i lirikom. EP započinje istoimenom instrumentalnom skladbom koja magično uvodi slušatelje u svijet broja ‘7’, ostavljajući ih da istraže različite dimenzije zvuka i emocija koje slijede.

Uz ‘Most lokota’, kao singl je objavljena i ‘Penelopa u plavom’, moćan, upečatljiv bluzerski storytelling te ‘Ovi su dani takvi‘, pjesma nastala u vrijeme lockdownda, kad su za njezino nastajanje Turisti radili u “posebnim” uvjetima: Bobo, Sergej, Iva i Vava snimali su u svojim domovima pa kanale slali stalnom suradniku Mateju Zecu, na finalni doprinos i pečat u miksu i produkciji. Prateći video također je nastao “na daljinu”. Snimke Turista nastale su pametnim telefonima u njihovim domovima, a u finalni spot objedinio ih je režiser Radislav Jovanov Gonzo.

U to isto, “pomaknuto” vrijeme, nastala je i obrada klasika ‘Time After TimeCyndi Lauper. Akustična verzija koju su Iva i Vava snimili na četvero-kanalnom kazetofonu Fostex, bez nasnimavanja i potpuno uživo.

Kriška naranče‘ i ‘California‘ zaokružuju izdanje, predstavljajući jedinstveni zvuk Turista i pozivajući slušatelje da se prepuste njihovoj glazbi i maštarenju. Novi muzički uradak riječkog kvarteta daje svoj doprinos bogatstvu različitosti glazbene scene i dokazuje da kreativnost nema granica, čak ni u izazovnim vremenima. Tad možda i više nego inače.

EP “7” snimljen je u studijima InquistionSound i G.I.S., Kastav (Matej Zec), a dizajn omota potpisuje još jedan stalni suradnik benda, jedan od najkreativnijih riječkih vizualnih umjetnika, Mladen Stipanović (studio smart69).

Tagovi: ,

Albumi

© Copyright 2015 - 2024 Rockomotiva webzine, Sva prava zadržana | Izrada web sajta: ATEC Technologies
Scroll