Vrooom – Prolazno vreme

Rockomotiva
08.09.2023.

Grupa Vrooom objavila je digitalno izdanje „Prolazno vreme“ za diskografsku kuću Multimedia Music.

Tekst: press

Foto: Jelena Kosara

Prolazno vreme je mini album, EP, koji sadrži šest pesama. Većinu tekstova na ovom izdanju napisala je Minja Bogavac. Autor muzike je kompozitor i frontmen benda Marko Grubić, koji pored toga potpisuje i deo tekstova kao i produkciju.

Na albumu su pevale Ana Vučić, Tamara Radovanović, Katarina Popović i Isidora Simijonović, a deo pratećih vokala otpevao je i Boško Stanojević (basista benda Kanda Kodža i Nebojša). Instrumentalni deo albuma izneli su Nebojša Brdarić (frule i zurle), Jamal al Kiswani (saksofon na pesmi „Zato“) i Marko Grubić (gitara, bas gitara, klavijature, programming).

EP „Prolazno vreme“ ćemo do kraja godine razviti u LP, kaže Marko Grubić i podseća da je deo pesama na ovom izdanju sa repertoara tematskog koncerta „Erotizam”, čije je sledeće izvođenje 23. septembra na filmskom festivalu u Novom Sadu.

Nakon skoro deset godina u kojima je grupa Vrooom nastupala u okviru pozorišnih predstava koje je koproducirao i za koje je komponovao muziku Marko Grubić (a među kojima se ističu „Dogvil“ i „Jami distrikt“, preko 200 izvedbi u 14 država uz 36 festivalskih nagrada), ovo i sledeće izdanje najavljuju period u kojem će bend težište svojih aktivnosti pomeriti na vanpozorišni kontekst, odnosno na koncerte u različitim formama.

Ovo sjajno izdanje kao i energija benda Vrooom, privukli su i veliku pažnju Beograđana na nedavno održanoj koncertnoj promociji na Platou Milana Mladenovića ispred Doma omladine Beograda.

Tagovi: ,

Albumi

© Copyright 2015 - 2024 Rockomotiva webzine, Sva prava zadržana | Izrada web sajta: ATEC Technologies
Scroll