Vrpca – Ne spotiči san

Rockomotiva
17.06.2024.

Crnogorski alt-rock bend Vrpca, poznat po energičnim nastupima i društveno angažovanim tekstovima, nakon singla “Grad” objavljenog krajem maja ove godine, predstavlja nam EP “Ne spotiči san” – tri godine nakon njihovog prvog albuma “Oko Sfere”.

Tekst: press

Foto: Vladimir Zaputović

San ne prestaje, sam život ga inspiriše i napaja – kaže Braco Subotić pevač i tekstopisac Vrpca iz Crne Gore, benda koji se se od prvog albuma, uz svojevrsnu fuziju žanrova, pre svega oslanja na alt rock.

Njihovo drugo EP izdanje Ne Spotiči san”, objavljeno ovih dana, nudi nam upravo taj muzički pečat, zdravo isprepletene suštine njihove ideje, bez računice ili lutanja, produbljene, koju u konačnici i nude slušaocu. Izdanje “Ne Spotiči san” nosi gitarske distorzije Miloša Pejovića kao i rešenja aranžmana, a tekstove potpisuje Braco Subotić.

Na EP-u podgorička četvorka preispituje koliko živimo ono što sanjamo, šta su naši snovi, da li sebi namećemo okolnosti koje nas ometaju da živimo onako kako želimo. “Ne spotiči san” je poruka ljudima svih generacija jer nikada nije kasno pronaći sebe i živeti svoj san. Sa druge strane, kako kaže Miloš Pejović, poseban fokus je na mladim ljudima koji treba da se povežu sa energetskim centrom u sebi i žive svoj život koračajući barem približno ka ostvarenju svojih punih potencijala.

EP je sniman u nikšićkom studiju “Disorder” kod producenta Bojana Dobrilovića, a miks i analogni master je radio Robert Telčer u svom studiju “Šamarčina” u Vrbasu.

Na EP-u je gostovao kao prateći vokal i na drugoj gitari Dino Kapetanović, dok je gost na jednoj pesmi na modularnim sintovima bio Nemanja Bečanović. Bubanj je na svim pesmama snimio Ivan Bakić, a bas gitaru je snimio Danilo Pendo. Omot je radio dizajner Nikola Kalezić, a autor fotografije je Vladimir Zaputović.

Kameru, režiju i scenario za video spot pesme “Grad” potpisuje Petar Radulović.

Tagovi: ,

Albumi

© Copyright 2015 - 2024 Rockomotiva webzine, Sva prava zadržana | Izrada web sajta: ATEC Technologies
Scroll