White on White – Gotta Learn to Say No

Rockomotiva
26.04.2024.

White on White je pseudonim za kantautorski rad Marka Rogića, dosad predstavljen albumom prvijencem ”Out of Nowhere”, od struke prihvaćenog, a potom i nagrađenog Ri Rock statuom za 2019. u kategoriji ‘Nova nada’.

Tekst: promo
Foto: Karlo Čargonja

Riječ je prvenstveno o glazbi stvaranoj po ispovjednom ključu, lirikom lišenom kočnica životnih uloga i očekivanja, koju je stilski raznovrsno i aranžmanski bogato uobličio producent i multiinstrumentalist Darko Terlević (The Siids).

Nakon petogodišnje diskografske stanke, kantautorska priča Marka Rogića konačno dobiva svoj nastavak u obličju dvostrukog vinilnog izdanja naziva ”Gotta learn to say no”, koje je vizualno uobličio dizajner omota Mladen Stipanović, koristeći kao podlogu fotografije Karla Čargonje. Dvostruki album već se može naći u prodaji, a digitalno izdanje je od danas dostupno na svim streaming platformama.

Kroz relativno dugo razdoblje od objave debitantskog albuma (2018.), a usporedo sa svirkama benda koji, osim Rogića i Terlevića, čine Radoslav Tičić Paf (bas), Edin Botić (bubanj) i Antonija Braut (vokal), nastavila se plodna suradnja dvojice autora na pjesmama za novi materijal, s kojega su dosad objavljeni singlovi ‘Mirrors‘, ‘Happy hour’ i ‘Whatever it takes’.

Tijekom rada na novom materijalu, a kao rezultat druženja i zajedničkih svirki s bendom The Strange, dogodila se zanimljiva glazbena suradnja i vokalno gostovanje Chrisa Eckmana (The Walkabouts, The Strange) na pjesmi ‘Magical meadow‘.

Novi album najavljuje video broj za pjesmu ‘Bad abstinence’, kao ispovjedni, mamurni razgovor dvoje ljudi o svim ovisnostima i životnim zabludama, ali pružanju podrške tim istim putem.

Pjesma krajnje rudimentarnog zapisa, kojemu se, uz vokale Marka Rogića i Antonije Braut, pridružuje Darko Terlević na klaviru, stavlja priču i emociju u prvi plan, a upravo je takvom prikazuje i video uradak u režiji Petra Fabijana i Ištvana Širole.

Tagovi: , ,

Albumi

© Copyright 2015 - 2024 Rockomotiva webzine, Sva prava zadržana | Izrada web sajta: ATEC Technologies
Scroll