Zimbabveanski zavod za zaštitu zverova – Nemoj mi reći da je stiglo novo doba

Rockomotiva
03.04.2023.

Album “Nemoj mi reći da je stiglo novo doba” (Menart) čine pesme kroz koje provejava snažan duh neo romantizma u kombinaciji pop rok i post punk zvuka.

Piše: Tanja Krsmanović
Foto: promo

Album su producirali članovi benda uz pomoć producenta Vlade Novičića. Digitalni album je izašao 30.marta, a noseći singl sa njega je pesma “Sve se promenilo” koja upravo govori o paradoksu, “sve se promenilo, ali se ništa nije promenilo”.

Digitalni album sadrži 9 pesama, muziku potpisuje bend, tekstove pesama je napisao frontmen, Nikola Radosavljević, a aranžmane su uradili Vladimir Novićić i Nikola Pješčić.

Zimbabveanski zavod za zaštitu zverova je grupa muzičara koja se okupila još davne 2012. godine, kada je počela da stvara prve pesme. Bend je zvanično formiran 2016. godine i odmah su se svojim zvukom, koga su negde nazvali “ostareli novi talas” izdvojili od drugih bendova na sceni. Prošli su put afirmisanja i profilisanja, dobili su nagradu publike na BARF-u (2017), da bi sledeće godine svirali na Zaječarskoj gitarijadi, a potom i na Festivalu 9, pančevačkom festivalu Moonwalk, kao i po beogradskim klubovima Atom, Elektropionir i Kuglaš.

Zimbabveanski zavod za zaštitu zverova čine:
Nikola Radosavljević vokal, tekstovi
Nikola Pješćić gitara
Nikola Todić bas
Nemanja Todorović ritam gitara
Stefan Đorđević klavijature
Aleksandar Renđelković-Fanki bubanj

Tagovi:

Albumi

© Copyright 2015 - 2024 Rockomotiva webzine, Sva prava zadržana | Izrada web sajta: ATEC Technologies
Scroll