Zoran Veljković Kiza – Ulice

Rockomotiva
04.11.2023.

Zoran Veljković Kiza objavio je novi album „Ulice“ za diskografsku kuću Multimedia Music.

Tekst & foto: press

On je iskusni muzičar koji učestvovao u studijskom radu kao i na live svirkama mnogih poznatih muzičara sa ovih prostora (U škripcu, Patos, Madam Piano, Zoran Kalezić…). Takođe je sarađivao sa najpoznatijim beogradskim klubskim bendovima. Nakon što je 2021. godine objavio album „Obale“ koji sadrži čak 17 pesama, ovaj vrsni muzičar pokazao je da mu inspiracije ne jenjava – u prodaji je njegovo novo izdanje – „Ulice“.

Ulice, kao mesto odrastanja, zaljubljivanja, rastanaka, sastanaka, nalaženja mesta u društvu, večita su mi inspiracija, i uspomene… danas ljudi žive u nekoj spirali histerije i jedva da im se nešto i vidi kroz izraz…, kaže Zoran Veljković Kiza i dodaje da mu je to bio lajt motiv kada je razmišljao o konceptu albuma: – Kao old school, da probam da neke događaje i karaktere opišem kroz muziku, sa prijateljima Fanarticima… Međutim, muzika je i zato magija, isprepletalo se kroz moju osnovnu ideju, pojavili su se karakteri i ambijenti iz davno prošlih vremena…Da li sam uspeo u tome, najbolje ce odgovoriti oni koji odvoje malo svog vremena i poslušaju album...

Kiza dodaje da je ovo izdanje snimio uz veliku pomoć pravih muzičkih dama, Ivane Jordan i Biljane Petković:

One su bukvalno u realnom vremenu sve otpevale, sa pravom emocijom…

Album „Ulice“ dostupan je na svim relevantnim muzičkim platformama, a kao fizičko izdanje i može se kupiti u na svim prodajnim mestima Multimedia Music i online na www.multimedia-music.com.

Tagovi: ,

Albumi

© Copyright 2015 - 2024 Rockomotiva webzine, Sva prava zadržana | Izrada web sajta: ATEC Technologies
Scroll