Zvijezde – Reimitacija života (Remake session)

Rockomotiva
06.06.2023.

Snimljen uživo u Carmen Studiu, pred publikom i fanovima legendarnog novovalnog banda Zvijezde, upravo je objavljen na tržištu album “Reimitacija života”, kao remake kultnog debi izdanja “Imitacija Života”, objavljenog u proljeće 1983.

Tekst: press
Foto: Metessi/Budy i Darko Fijan

Najavni singl s albuma ‘Koji film sad vrtiš u glavi‘ u suradnji s Tomijem Phantazmom donosi nam novi aranžman i produkciju koji pjesmi daje moderniji i puniji zvuk s live osjećajem.

Imat ćete priliku čuti jubilarno, možemo reći rođendansko izdanje u potpuno novom osvježenom glazbenom ruhu kako isti materijal Metessi i njegove Zvijezde danas izvode uživo u studiu. Uz jedanaest pjesama s originalnog albuma pridodane su još dvije najpoznatije, danas općepoznati evergreen hitovi poput ‘Nikol‘ i ‘Ne pitaj za mene‘ uz radio edit pjesme ‘Nadolaze kiše‘ izvedene u duetu s kolegom i prijateljem koji nas je sve skupa, nedavno tragično napustio – Massimom Savićem.

Album “Reimitacija života” je, slobodno možemo reći, potpuno novo glazbeno ostvarenje i po zvuku, produkciji i samoj vrhunskoj vrlo potentnoj, a opet sofisticiranoj pop rock izvedbi iskusnih glazbenika okupljenih oko Metessija kao centralne i pokretačke snage Zvijezda koje traju i djeluju uz različite postave već punih 40 godina manje više kontinuirano objavljujući albume (oko petnaestak što regularnih, što kompilacija i jedan live album “Strast i znoj u Tvornici” 2004.) i nastupajući po različitim klubovima, dvoranama i otvorenim prostorima tokom dugogodišnje glazbene karijere.

Nesumnjiva je tu Metessijeva ustrajnost i image, pečat pravovjernog rockera koji svoj rockerski staž nosi sa lakoćom poput nekog novajlije i mladića, a zapravo je to dugi put koji je sam prošao i još uvijek je tu. Sve to govori dovoljno o njegovoj tvrdokornosti, žilavosti i upornosti kakva krasi samo najveće, a Metessi ne razdvaja “običan” svakodnevni život od scene i posla kojim se bavi sve ove godine.

Tagovi: , ,

Albumi

© Copyright 2015 - 2024 Rockomotiva webzine, Sva prava zadržana | Izrada web sajta: ATEC Technologies
Scroll