Električni orgazam oduševio Sremsku Mitrovicu

Rockomotiva
11.12.2023.

Osmog decembra na prostoru „Hrvatskog doma“ u Sremskoj Mitrovici, svoj koncert održali su članovi kultnog beogradskog rok sastava Električni orgazam.

Piše: Đorđe Vesković

Kao što se i očekivalo, svirka je izazvala veliki interes okupljenih, ne samo iz Sremske Mitrovice, nego i iz ostatka Srema koji su se sjatili da čuju impozantan broj hitova iz karijere duge 43 godine, kao i probranih obrada sa albuma obrada „Les chansones populaires“, koji je ove godine proslavio 40 godina od izlaska.

Među poznatim autorskim pesmama koje smo čuli, mesto na koncertu našle su i: „Vudu bluz“, „Krokodili dolaze“, „Ja sam težak kao konj“, „Kapetan Esid“, „Svečane bele košulje“, „Debela devojka“, „Da si tako jaka“, „Dokolica“, „Svečane bele košulje“, „Spojimo se sad“, kao i neizbežan hit „Igra rokenrol cela Jugoslavija“.

Naravno, njihov prvi nastup u Sremskoj Mitrovici posle dugo godina pokazao je zbog čega su Gile, Ljuba, Banana, Švaba i Pače i posle 43 godine delovanja puni elana. Posetioci su se vratili sa dobrim utiscima.

Kruna aktuelne turneje biće koncert u beogradskoj MTS dvorani 15. decembra, gde će im se kao gosti pridružiti Anica Dobra i Zoran Kostić Cane.

Tagovi: ,

Magazin

© Copyright 2015 - 2024 Rockomotiva webzine, Sva prava zadržana | Izrada web sajta: ATEC Technologies
Scroll