Festival autorskog filma “Noći Ludaje” u Kikindi

Rockomotiva
06.11.2023.

U petak, 10. novembra, u velikoj sali Pozorišta ’Lane’, održaće se prvo izdanje novog kikindskog festivala autorskog filma Noći Ludaje. Ovo izdanje će biti ujedno i probno, po rečima organizatora, u želji da provere da li u Kikindi postoji interesovanje za malo drugačiji pristup kratkom filmu.

Tekst & foto: press

Program se sastoji od autorskih filmova podeljenih u tri segmenta: kikindski filmovi, filmovi iz Srbije koji su postigli uspeh tokom ove godine i izdvojili se kao najbolje iz žanrovskog kratkog filma, kao i specijalna projekcija prvog srpskog ’found footage’ horor filma NAPRATA u okviru obeležavanja desetogodišnjice od izlaska, uz pozdravno obraćanje režisera Mladena Milosavljevića putem video linka.

Pored projekcija, na istom mestu će biti izložen i mali deo od preko 80 plakata horor filmova iz doba SFRJ-a, a nadamo se da ćemo sledeće godine izložiti sve plakate iz privatne kolekcije novinara i muzičara Norberta Đerija.

Takođe cilj je da se sledeće godine festival proširi na celodnevno dešavanje, uz radionicu filmske šminke, izložbe, tribine i druge prateće aktivnosti.

Pozivamo mlade stvaraoce iz Kikinde da već sada, bez obzira na budžet, svoje ideje prenesu na film i pošalju nam na crnoslovlje@gmail.com

Specijalno za ovu priliku, za osveženje između filmova su zaduženi momci iz nezavisne pivare ’Beer Kings’ sa njihovim jedinstvenim pivom od ludaje.

Organizatori festivala su udruženje Northward i izdavačka kuća Crnoslovlje.

PROGRAM:

DEO PRVI (filmovi snimani u Kikindi)

CRNI DIŠTRIKT (r: Zlatko Milošev, 8 min, 2023)
FRAGILE AS FLESH (r: Yog, )
LAKA LOVA (r: Zlatko Milošev, 14 min, 2017)

Najava gosta za 2024. izdanje:
BLOODY POPCORN (r: Miroslav Lakobrija, 5 min, 2018)

DEO DRUGI (ovogodišnji najbolji kratki filmovi)

STOPER U NOĆI (r: Dragan Kolaković, 30 min, 2023)
VELIKI PETAK (r: Andrija Mitrović, 20 min, 2023)
BDENJE (r: Marko Marinković, 25 min, 2023)

Specijalna projekcija prvog srpskog ‘found footage’ horora povodom desetogodišnjice izlaska:
NAPRATA (r: Mladen Milosavljević, 65 min, 2013)

Tagovi: , ,

Magazin

© Copyright 2015 - 2024 Rockomotiva webzine, Sva prava zadržana | Izrada web sajta: ATEC Technologies
Scroll