Let 3: Dva i po sata spektakularne simbioze sa publikom

Rockomotiva
09.10.2023.

Jesenska koncertna sezona u Beogradu počela je žestoko – ovih se dana održalo 7 koncerata u istoj večeri, no fanovi kultne riječke grupe Let 3, mjesecima su se pripremali za ovaj događaj – a bend im se na pravi način odužio.

Tekst: press
Foto: Aleksandra Ignjatović

Mudro odabrana set lista pomirila je i najzagriženije fanove i one koji su ih otkrili tek na “Mami ŠČ” i Euroviziji – zanimljivo je da je u publici bilo i dosta tinejdžera koji su pjevali stare i nove hitove.

Koncert je započeo introm “Wakeman” koja je kasnije pretočena u “Dramu“. Odjeveni u crna odijela s leptir mašnama, Prlja i ekipa nisu pretjerano komunicirali s publikom – samo su redali hitove jedan na drugi, dižući atmosferu u “Amerikani”.

Za miks pultom bio je Nikola Vranjković, koji je zvuk Leta 3 izbrusio do savršenstva – ponekad mračno i psihodelično, ponekad veselo i u punkerskom i teškom ritmu, Letovci nikoga nisu ostavljali ravnodušnim – fanovi su znali tekstove svih pjesama i pjevali ih u glas s Prljom i Mrletom.

Brass sekcija, koju čine Jerko Valdevit, Ivan Marince, Alceo Marti i Luka Dominik, dala je poseban štih pojedinim pjesmama, a gitaristi Dražen Baljak i Matej Zec kao da su se natjecali sa žestokim riffovima, maestralnim u izvedbi.

Bubnjar Ivan Bojčić zajedno s Mrletom čvrsto je držao ritam sekciju oduševivši sve prisutne svojom tehnikom i energijom.

Dokaz da je srpska publika drugačija i specifična najbolje govori činjenica da najveći hit koncerta nije bila ultrapopularna “Mama ŠČ“, već “Riječke pičke“, koju je idealno pratila “Kurcem u čelo“.

Za prvi bis Letovci su odjenuli kostime iz spota “Mama ŠČ” i izveli svoj mega hit, dok je drugi bis započeo Mrletovim manekenskim hodom i udarcima nogama na kojima bi mu pozavidjele i najveće starlete.

Iako su obožavatelji povicima iz publike sugerirali svoje favorite, Prlja im je poručio da ne ponavljaju pjesme na koncertima, te poveo bend u savršen splet hitova “Droga“, “Žena varam“, “Nafta” i na kraju “Sam u vodi“.

Bio je ovo klasičan primjer koncerta na kojem uživaju i bend i publika, a dirnuti Prlja se od beogradske publike oprostio riječima:

Ljudi, hvala vam na ovome i hvala vam što nas pratite sve ove godine! Pokušali smo odigrati sve što smo mislili da treba, pa čak i ako smo nešto zeznuli – jer, to je život!

Tagovi: , , ,

Magazin

© Copyright 2015 - 2024 Rockomotiva webzine, Sva prava zadržana | Izrada web sajta: ATEC Technologies
Scroll