Održan prvi Rock Marathon u Novom Sadu

Rockomotiva
20.11.2023.

Sa tendencijom da postane tradicionalna manifestacija, u Novom Sadu je 18. novembra održan prvi Rock Marathon koji je posetilo oko 2000 ljudi iz raznih krajeva, pa čak i iz regiona.

Tekst: press
Foto: Marina Pešić

Velika sala na SPENS-u počela je da se puni čim je otvoren ulaz, a čast da otvore prvi Rock Marathon pripala je domaćinima iz Novog Sada, bendu Killo Killo banda, koji su u 19h na veličanstven način označili početak jedne nove rok ere u svom gradu. Puni pozitive koju uvek nesebično dele sa publikom, Voja Malešev i njegovi saborci vrlo brzo su podigli atmosferu na nivo koji je potreban za ovakav rok spektakl.

Posle lokalog, ali na daleko poznatog benda Killo Killo banda, na bini su se redom smenjivale domaće i regionalne zvezde: Sunshine, Zoster, Goran Bare i Majke, Nele Karajlić i KKN. Svako iz publike imao je svog favorita, ali su se pesme pevale glasno i zajedno sa svakim bendom.

Sunshine je prizvao sećanja na devedesete svojim neprevaziđenim hitovima dok je Zoster svoj nastup začinio pesmama sa novog albuma koje je publika jedva dočekala.

Goran Bare i Majke izveli su repertoar pesama koje publika izuzetno voli uz nezaobilazni Baretov scenski nastup po kojem je prepoznatljiv.

Nele Karajlić dokaz je da su godine samo broj pa je binu prešao uzduž i popreko mnogo puta, pun energije za još bar toliko pesama koliko su izveli. A njegove pesme raja je pevala horski. Možda i najveća atrakcija cele večeri bio je dečak Stefan, kog je Nele iz publike izveo na binu i prepustio mu mikrofon u pesmi “Balada o Pišonji i Žugi”. Stefan je pobrao simpatije svih pristunih neodoljivim šarmom, ali i stavom buduće velike zvezde za koju se nadamo da će isto tako jednog dana napuniti veliku dvoranu Spensa.

Kanda Kodža i Nebojša su svojim nastupom zatvorili prvi Rock Marathon fantastičnom svirkom, a da je vredelo čekati i čuti i njih govori činjenica da je publika ostala do kraja u velikom broju.

Zahvaljujući publici koja je prepoznala i podržala ideju maratonskog rok festivala, subota veče u Novom Sadu na SPENS-u je bila za pamćenje.

Tagovi: ,

Magazin

© Copyright 2015 - 2024 Rockomotiva webzine, Sva prava zadržana | Izrada web sajta: ATEC Technologies
Scroll