Održana promocija “Ljuti Jam (Live)” – “živog” albuma Nikole Čuturila

Rockomotiva
09.06.2023.

U prepunoj bašti Antishop-a u Beogradu, održana je promocija dvostrukog albuma Nikole Čuturila “Ljuti Jam (Live)” objavljen digitalno i na CD-u za Lampshade Media.

Tekst: press
Foto: Lampshade Media

U prepunoj bašti Antishop-a u Beogradu, 8. juna održana je promocija dvostrukog live albuma Nikole Čuturila “Ljuti Jam (Live)” – (CD/digital, Lampshade Media, 2023).

Na albumu se nalazi ukupno dvadeset pesama podeljenih u dva opsega. Na prvom su uglavnom pesme starijeg opusa iz stvaralaštva Nikole Čuturila, dok se pesme sa poslednjeg studijskog albuma Priče iz Depoa nalaze na drugom.

Ljuti Jam je moje prvo live izdanje i mnogo mu se radujem. Što sam stariji, živi nastupi su mi sve važniji i svaki sledeći donosi dragoceno iskustvo, neizmerno zadovoljstvo i sreću. To su jedini trenuci u vremenu u kojima zaboravljam na sve – kaže Nikola Čuturilo.

Bez obzira koje muzičko polje istražuje u pesmama – grub, oštar zvuk gitare ili nežne balade punog srca, Nikola uspeva kao i uvek da izbegne zamke puke eksploatacije, čvrsto ostane u svetu doslednog stvaranja i time potvrdi poziciju autora koji već četiri decenije okupira srca, i umove sofisticirane publike rokenrola širom Balkana. Nikolu već godinama prate i vrsni muzičari koji su takodje učestvovali i na koncertu kao Goran Stojković – gitara i glas, Dejan Grujić – bas i glas, Darko Grujić – klavijature i glas, Blagoje Nedeljković – bubnjevi, Tamara Marković i Kristina Savić – prateći vokali.

Gosti na koncertu su bili Petar Miladinović – usna harmonika, Ivan Aleksijević – klavijature, Marko Đorđević – truba i Kristijan Mlačak na saksofonu.

Koncert je zabeležio Dejan Lalić, a mix i produkciju je uradio Vladimir Negovanović.

U letnjoj, opuštenoj atmosferi bašte Antishop-a, promociji su prisustvovali novinari, muzičari i prijatelji Nikole Čuturila.

Tagovi: ,

Magazin

© Copyright 2015 - 2023 Rockomotiva webzine, Sva prava zadržana | Izrada web sajta: ATEC Technologies
Scroll