Predstavljen novi album „Putnički voz uspomena“ legendarne Teške industrije

Rockomotiva
09.07.2024.

U Croatia Records Studiju održana je promocija novog studijskog albuma Teške industrije „Putnički voz uspomena“Jedan od najpoznatijih rock bendova ovih prostora predstavio je novih jedanaest singlova na kojima su se vratili svom prepoznatljivom zvuku, onom iz sedamdesetih i osamdesetih godina, a pjesme možete poslušati na CD-u i na ekskluzivnom vinilnom izdanju.

Tekst & foto: press

Drago mi je da nismo nasjeli na modernu produkciju. Htio sam da se nakon pedeset godina vratimo u one sedamdesete godine po zvuku i da budemo rock bend kakav smo nekada bili, rekao je Gabor Lengyel, osnivač Teške industrije.

Cijela priča započela na ideju Gabora Lengyela koji stoji iza cijelog projekta, a njegova realizacija ne bi bila moguća bez vrhunskih glazbenika koje je okupio: Seid Memić Vajta (vokal), Vedran Božić (gitara), Petar Petej Peco (bubnjevi) i Aleksandar Kostić(bas gitara).

Lengyel je odsvirao klavijature te potpisuje sve pjesme osim „Čisti zrak“. To je pjesma iz knjižice Duška Trifunovića, za koju je oduvijek htio da bude njegova, a želja mu se ostvarila upravo na ovom albumu. Na Trifunovićev tekst i glazbu Narcisa Vučina, Lengyel je pjesmi dao novo ruho svojim aranžmanom.

Kreativna direktorica Croatia Records, Nikolina Mazalin, izrazila je veliko zadovoljstvo zbog suradnje i zahvalila se na povjerenju, a direktor Croatia Recordsa, Želimir Babogredac, naglasio je značaj ovog benda: „Teška industrija je povijest. Ovo je pedeset godina od Teške industrije, u to doba možda ne baš bend kojeg su svi razumjeli, toliko progresivan, toliko dobar u glazbi, toliko poseban u pjevanju, i mi smo nakon pedeset godina opet zajedno“.

Na promociji je spomenuto i nedavno reizdanje albuma „Ho-ruk koje i danas stoji kao jedna od najposebnijih zbirki pjesama snimljenih u ranim danima rock’n’rolla na ovim prostorima. Emotivan je bio susret Petka Kantardžijeva Mlinca, producenta tog albuma, i benda koji se oduševio njegovim dolaskom upravo na mjesto gdje je sav materijal za „Ho-ruk“ snimljen prije 48 godina, u tadašnjem Jugotonu, današnjoj Croatia Records.

Reizdanje albuma „Ho-ruk“ je omogućilo novim generacijama slušatelja da otkriju glazbeno nasljeđe Teške industrije, te da osjete energiju i strast koja je pratila bend od njegovih samih početaka.

Tagovi: ,

Magazin

© Copyright 2015 - 2024 Rockomotiva webzine, Sva prava zadržana | Izrada web sajta: ATEC Technologies
Scroll