“Svoga tijela gospodar” – 13. memorijalni koncert za Tunu

Rockomotiva
03.10.2023.

U kutinskoj Baraci 7. listopada održat će se 13. memorijalni koncert “Svoga tijela gospodar” u čast Antunu Krajinoviću Tuni (1978.-2009.), prerano preminulom pjevaču, gitaristu i glavnom autoru kultnog punk benda Mikrofonija.

Tekst: press

Gostujuće izdanje pripremaju prijatelji sa scene koji vjerno održavaju uspomenu na ovu zagrebačku punk legendu. Nastupit će bendovi: Loš primjer, Mašinko, Poruka u prazno, FNC Diverzant i Debeli Precjednik.

Obljetnica za Tunu ugostit će pet punk bendova koji su se tijekom djelovanja često sretali i s Mikrofonijom i prijateljevali s Tunom.

Bend Debeli Precjednik slovi za instituciju hrvatskog melodičnog punka, a ove godine slavi i 30 godina aktivne karijere.

Požeški heavy punkeri Loš primjer, koji su svirali i na prvom memorijalu, voze od melodičnog pop-punka preko brzih hard core dionica sve do sporih i metaliziranih rifova, na nastupima često izvode i covere pjesama Mikrofonije.

Zagrebački Mašinko već više od desetljeća kontinuirano oblikuje domaću punk scenu, stekavši status jednog od najvoljenijih punk bendova nove generacije zbog svog neopterećenog pristupa, osviještenih tekstova s dozom autoironije i razigranog zvuka, koji počiva na kalifornijskim pop punk utjecajima.

Među najavljenim bendovima su i legende zagrebačkog punka FNC Diverzant, ujedno i Tunina ekipa sa zajedničkih nastupa još iz sredine devedesetih.

Tu su i junaci zagrebačkog undergrounda, Poruka u prazno. Njihovi prvi glazbeni koraci na sceni ostvareni su još davne 1995. godine, bend je snimio dva demo izdanja i dobar glas širio koncertnim aktivnostima, a okupili su se ponovno kako bi počast odali prijatelju Tuni.

ULAZNICE
Cijena ulaznice iznosi 12 eura, na ulazu će biti moguće kupiti ulaznice po istoj cijeni ako ih ostane. Pretprodajna mjesta su Dirty Old Shop (Zagreb, Tratinska 34), Pig Bar (Kutina, Crkvena ulica 2) i online.

 

Tagovi: ,

Magazin

© Copyright 2015 - 2024 Rockomotiva webzine, Sva prava zadržana | Izrada web sajta: ATEC Technologies
Scroll