Urban&4 koncertom u Saxu stvorili nezapamćenu energiju

Rockomotiva
29.12.2023.

Najavili su ranije ovoga mjeseca povratak u klubove, na ono iskonsko i početno, a prvi u nizu klupskih koncerata za Damira Urbana i njegovu Četvorku bio je zagrebački Klub Sax! koji slavi 25 godina rada. Obožavatelji su tamo na jučerašnjem koncertu u uzavreloj i krcatoj klupskoj atmosferi doslovce oči u oči sudjelovali u Urbanovom glazbeno-emocionalnom dijalogu.

Tekst: press
Foto: Dragutin Andrić

Energija publike bila je toliko posebna da se na trenutke činilo kao da je Urban na licu mjestu angažirao Zbor Kluba Sax! sastavljen od mješovitih glasova mlade i stare publike koja je pjevala svaku pjesmu u transu, ne mareći ni najmanje za svoje glasnice.

Urba&4 su izvodili pjesme s posljednjeg, nagrađivanog albuma “Lipanj, Spranj, Kolovoz“, kao i prijašnjih albuma, pa je publika u prepunom zagrebačkom klubu mogla čuti “Nitko osim nas“, “Kasno je za ljubav“, “Dirigent“, “Ruke“, “Moja“, “Sutra ćemo pričati” i mnoge druge, a na pjesmi “Mjesto za mene” je Urban odlučio publici predstaviti Marinu Ramljak čiji je mentor u glazbenom showu HRT-a The Voice. Zadovoljna publika nagradila je njezinu izvedbu ovacijama.

O nastupu vrhunske “Četvorke” iza Urbana koji čine Luka Toman, Sandi Bratonja, Marko Bradaschia te Saša Markovski govori komentar iz jedne od objavljenih recenzija koncerta:

Sve zajedno, velika sretna obitelj, što javno pokazuju na pozornici, ne samo skladnim sviranjem, nego i emocijama koje proživljavaju tijekom sviranja, kao i čestim prisnim trenucima tijekom koncerata – Nikola Knežević, Music Box.

Ako je suditi prema koncertu u zagrebačkom klubu, ne treba najavljivati kakva će atmosfera biti u Urbanovom rodnom gradu i Pogonu kulture koji je rasprodan u minutama, ne satima. Očito je poveznica i intima između publike i Damira Urbana u klupskim prostorima nešto što nadilazi sami koncert, i zato im se riječki glazbenik uvijek rado vraća. Klupski koncerti koji slijede biti će bez sumnje jedinstven doživljaj.

Urban će kraj koncertne godine obilježiti s preostala dva koncerta koja će održati sutra i prekosutra (29. i 30. prosinca) u riječkom Pogonu, a valja napomenuti da su oba koncerta rasprodana u rekordnom roku ranije ovoga mjeseca.

Par sati prije jučerašnjeg koncerta Urban&4 su objavili pjesmu “Blijeda u proljeće” kojim najavljuju novi album, prvi nakon višestruko nagrađivanog albuma “Lipanj, srpanj, kolovoz”. Novi singl nisu stigli premijerno izvesti u Zagrebu, no možda će već riječka publika imati više sreće i dočekati njegovu praizvedbu uživo.

Glazbu i tekst nove pjesme “Blijeda u proljeće” napisao je Damir Urban, a aranžman je djelo cijelog benda Urban & 4 i Mateja Zeca koji je također zaslužan za snimanje, mix i mastering. Producenti pjesme su Damir Urban i Matej Zec. Videospot koji tek treba nastati objavit će početkom godine.

Tagovi: ,

Magazin

© Copyright 2015 - 2024 Rockomotiva webzine, Sva prava zadržana | Izrada web sajta: ATEC Technologies
Scroll