Zagrebačka promocija albuma “Biljur” Bilje Krstić i Bistrik Orkestra

Rockomotiva
01.12.2023.

U Croatia Records Studiju održana je promocija novog studijskog albuma “Biljur”, Bilje Krstić i Bistrik Orkestra. Jedna od najboljih regionalnih pjevačica u Zagreb je došla u pratnji vođe i člana Bistrik Orkestra, Dragomira Mikija Stanojevića te menadžerice za odnose s javnošću Jugoton Croatia Records, Natalije Cajić.

Tekst: promo
Foto: Renato Branđolica

Sjajan novi album Bilje Krstić sadrži devet posebno odabranih, rado pjevanih i dobro poznatih tradicionalnih pjesama. Melografski zapis i nastanak svake diktiran je uz uzbudljivu, potresnu i autentičnu priču čije protagonistice su bile Donka, Jelka, Bonka, Anđa i mnoge druge bezimene i bezvremene, ali stvarne djevojke; mlade žene koje su se opirale ustaljenim društvenim normama boreći se za pravo izbora uprkos mogućem tragičnom ishodu.

Album u produkciji Pavla Bogdanovića već postiže sjajne uspjehe na svim world music radijskim top listama, a pozivi za nastupe Bilje Krstić i Bistrik Orkestra stižu sa svih strana svijeta.

Jako sam srećna što sam napokon danas s vama jer me za Zagreb vežu divna prijateljstva. Album ‘Biljur’ moj je početak saradnje s Jugoton Croatia Recordsom i sad vidim šta znači podrška velikog izdavača. Jako sam zadovoljna s albumom i s njegovom promocijom tako da jedva čekam koncerte jer upravo na njima, uživo, mogu preneti pravu emociju pesama, rekla je Bilja.

Bilja Krstić započela je glazbenu karijeru kao članica grupa Suncokret i Rani mraz, početak solo karijere obilježili su njeni pop albumi, a ljubav prema etno glazbi dogodila se kad je čula Mártu Sebestyén koja je u filmu “Engleski pacijent” otpjevala tradicionalnu mađarsku pjesmu “Szerelem, Szerelem“.

Njeno izvođenje toliko me se dirnulo da sam jednostavno počela istraživati naše tradicionalne pesme i odlučila sam se za preokret u svojoj karijeri. Zanimljivo je da je sudbina Mártu i mene kasnije spojila jer je došla na jedan moj koncert. Od tada zaista negujemo divno prijateljstvo, dodala je Bilja.

Dragomir Miki Stanojević također je svoju karijeru započeo u pop glazbi kao član nekad vrlo popularne grupe Poslednja igra leptira, a već dvadeset dvije godine uživa istražujući etno glazbu. Bistrik Orkestar broji deset članova i uz Bilju su dosad snimili šest albuma uključujući posljednji “Biljur“.

Njihovi albumi “Hand made“,”Zapisi“, “Tarpoš“, “Izvorište / a cappella“, te “Tradicionalne pjesme Srbije i Balkana” nastali u razdoblju od 2002. do 2017, proglašeni su najboljim etno albumima.

Uz Stanojevićevu pratnju na klaviru Bilja je okupljenima otpjevala pjesmu “Ne goni konja mori momče” te pokazala zašto je s punim pravom jedna od najboljih vokalistica i interpretatorica tradicijskih pjesama.

Tagovi: , , , ,

Magazin

© Copyright 2015 - 2024 Rockomotiva webzine, Sva prava zadržana | Izrada web sajta: ATEC Technologies
Scroll