AIR FEST – u ime prirode krajem juna

Rockomotiva
16.06.2023.

Ove godine u Obrenovcu, na obodima Zabranske šume, AIR FEST pušta glas u ime prirode 3 dana: od 23. do 25. juna.

Tekst & foto: press

Inspirisan lokacijom na kojoj je nastao, AIR FEST je krenuo od ideje da se važne teme – zaštita životne sredine i vazduha koji dišemo – stave u pravi kontekst i čuju uz jak zvuk.

Treću godinu za redom je ovaj festival, jednako zaljubljen u ekologiju koliko u rokenrol, prepoznat kao ekološki rok festival i ima sve širi krug podrške, pa je ove godine otvoren još jedan dan muzičkog i ekološkog programa.

Muzički program AIR FEST – a 23. juna otvara grupa Blast 77, potom sledi hor “Ars Vocalis“, a onda na binu izlaze redom grupe E-Play, Deca Loših Muzičara i Posno prase koje zatvara prvo veče festivala.

Drugog dana festivala, 24. juna, sviraju Šajzerbiterlemon, Kanda Kodža i Nebojša, Artan Lili i Dža ili Bu.

Treći dan AIR FEST – a 25. juna otvara Gluvo doba, potom svira Bandover, Električni Orgazam i muzički deo festivala zatvaraju (ne)normalni i Zdenko Kolar koji će na svom repertoaru imati i pesme Vlade Divljana.

Program posvećen ekologiji će ove godine trajati dva dana na AIR FEST – u.

Ekološko pre podne je 23. juna rezervisano za najmlađe – predškolce i osnovce, a domaćin je, kao i svake godine, pozorišna trupa HATOR. Ove godine su spremili predstavu ,,Indijanske muke” koju će izvesti u 12,00h, a potom slede ekološke radionice za decu i izložba dečijih likovnih radova na temu ekologije.

Drugog dan ekološkog programa AIR FEST – a, 24. juna u 12,00h kreće ekološka tribina “Kvalitet vazduha u Srbiji” na kojoj će govoriti magistar Dejan Lekić, autor platforme “EXtreme ECOlogy“(Ekstremna ekologija) i aplikacije “XEco polen i vazduh“.

Dođite da se njišemo i da zdravo dišemo, kažu organizatori AIR FEST – a.

Tagovi: ,

Uživo

© Copyright 2015 - 2024 Rockomotiva webzine, Sva prava zadržana | Izrada web sajta: ATEC Technologies
Scroll